MIYC 13. Kis Trofesinin Sampiyonlari Ödüllerini Aldi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde, bu yil 13.cüsü Marmaris Uluslararasi Yelken Kulübü (MIYC) tarafindan organize edilen ve 6 ayaktan olusan, 22 Ocak’ta baslayan Uluslarasi Yelken Kis Trofesi bugün sona erdi. 28 yelkenli tekne ve 300 yarismacinin katildigi trofede, yarislardaki galipler ödül töreninde kupalarini aldi.



Yelkenli teknelerin boyut ve agirliklarina göre belirlenen IRC 0, IRC1,IRC2,IRC3VE IRC4 gruplarindan olusan teknelerin rüzgarin hizina göre balonlarini açmasi, yaris komitesi tarafindan kurulan parkurlari hatasiz tamamlamalari ve yarisi centilmence önde bitirmeleri ile derecelendirilen yarismacilarin ödülleri düzenlenen tören ile takdim edildi. Marmaris Uluslararasi Yelken Kulübünün bahçesinde gerçeklesen ödül töreninde Nisan ayinda düzenlenen 5.ayak yarislarinda, 6. Ayak yarislarinda dereceye giren takimlar ve tüm trofe çerçevesinde ilk üçe giren takimlar kupalarini aldi.

Marmaris Uluslararasi Yelken Kulübü Baskani Zafer Öznur ‘’ & ayaktan olusan 2022 yilinin kis trofesini basari ile tamamladik. Bu gece sampiyonlara ödüllerini takdim ettik. Önümüzdeki yil için yaris takviminin hazirliklarina basladik. Yarislarda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum ‘’ dedi.



Trofede IRC4 grubunda VMG yelken teknesi ile birinci olan Dogukan Kandemir ‘’ Bu sene 6 ayakta da yaristik hepsinde çok eglendik ve gerçekten sonuçlarimiz çok iyiydi, ekibimiz adina organizasyona çok tesekkür ederim ‘’ seklinde konustu.



IRC3 Grubunun kazanani Ada Sailor teknesi kaptanlarindan ve teknenin ilk sahibi Alp Doguoglu ‘’ Trofenin sonuna geldik, çok güzel organize olan çok keyifli yarislar yaparak basarilar elde ettik. Ben teknenin ilk sahibi olarak son sahibi Ali Öztürk ile birlikte yarisarak harika sonuçlar aldik ‘’ dedi.



Ali Öztürk ise ‘’ Bizimle yarismayi kabul ettigi için Alp abiye tesekkür ederim çok iyi birbirine kenetlenen ve bu bagliliktan sampiyonluklar çikaran bir takim olduk çok gururluyuz tesekkür ediyorum ‘’ diyerek önümüzdeki yil yapilacak yarislarda yine olacaklarini belirttiler.

Trofenin IRC0 grubunda yarisan ve genel sonuçlarda da sampiyon olan Eker 40 teknesinin kaptani Ahmet Eker ise "10 kisilik ekibimiz ile 6 ayagi bitirdik. Çok güzel bir rekabet ortaminda basarili yarislar yaptik. Marmaris Yelken sporu ve yarislari için çok güzel bir bölge, önümüzdeki yil tekrar gelecegiz ‘’ dedi.

Kaynak: İHA