Kick Boks Dünya Kupasi'nda Tuncelili Sporculardan Büyük Basari

Istanbul’da düzenlenen ve 52 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katildigi 7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi’na katilan Tuncelili sporcular bir kupa, bir altin, bir gümüs, 3 de bronz madalya alarak önemli bir basariya imza atti.

7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi, 12-15 Mayis tarihleri arasinda Istanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

52 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katildigi kupaya, Tunceli ve Türkiye’yi temsil eden Dersim Kick Boks Spor Kulübü 8 sporcuyla katildi.

Kupada sporculardan Erivan Barut kendi bransinda dünya kupasinin yani sira altin madalya alirken, Kumru Günes ikinci olarak gümüs madalya, Zülfükar Diyar Meriç, Özhan Yikilmaz ve Irem Deniz Yuvanç da branslarinda üçüncü olarak bronz madalya aldi.

Öte yandan Tunceli Valiligi de basarili sporcular için sosyal medya hesabindan açiklama yapti.

Valilik açiklamasinda, “12-15 Mayis 2022 tarihlerinde Istanbul’da yapilan Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasinda Tuncelili sporcularimizdan; Erivan Barut Dünya sampiyonu olarak altin madalyanin sahibi olmus, Kumru Günes 2. olarak gümüs, Zülfükar Diyar Meriç, Özhan Yikilmaz ve Irem Yuvanç ise 3. olarak bronz madalyanin sahibi olmuslardir. Milli sporcularimizi ve antrenörleri Gürsel Tayam’i gönülden tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyoruz” denildi.

Kaynak: İHA