Genç Horozlar Erzurumspor'u Dörtledi

0 maglup etti.



TFF Gelisim U19 Ligi TFF 1. Lig Grubu 37’nci haftasinda kendi evinde grup 3’üncüsü Büyük Sehir Belediye Erzurumspor ile karsilasan A Denizlispor rakibini Eren Kabak, Emre Furtuna, Kemal Çetinkaya ve Deniz Kodal’in golü ile 4-0 maglup ederek puanini 52’e çikardi.

Özellikle karsilasmanin ikinci yarisinda rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen genç horozlarda yildiz futbolcu Melik Talha Çiftçi, iyi bir mücadele oldugunu belirterek “Çok güzel bir oyun oldu. Bütün takimin ayagina saglik. Hocalarimiza bizi burada destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum. Biz oynarken keyif aldik. Umarim disarida izleyenlerde keyif almistir. Hem oyun olarak hem skor olarak iyi bir karsilasma oldu” dedi.



“Lig üçüncüsü takimla oynadik”

Karsilasmayi degerlendiren yesil siyahli takimin deneyimli çalistiricisi Gökhan Kaynak da lig üçüncüsü olan bir takimla oynadiklarina dikkat çekerek; “Bizde son haftalarda iyi oynasak da kaybettigimiz maçlar oldu. Ama geldigimizden beri israrla biz futbol oynamak istedigimizi israrla çocuklarimiza söylüyoruz. Nasil oynanmasi gerektigini, saha içerisinde nasil olunmasi gerektigini hep anlatiyoruz. Bu gün de gerçekten iyi bir oyun ortaya koydular. Topu rakibe vermediler. Bu çok önemli. Bizim oyunumuzun içinde zaten bu var. Geriden oyun kurup 2’nci bölgede olgunlastirip üçüncü bölgede isi bitirmek istiyoruz. Bu gün çocuklar bunu çok iyi yaptilar. Top bizde kaldi, yön degistirmeler çok iyi oldu. Orta saha ve forvet arkasi oynanan oyuncularimiz bence bu gün fark olusturdu. Bu çok önemliydi. Çünkü geldigimden beri söylüyorum. Ama bu isler öyle kisa zamanda olmuyor maalesef. Çünkü Türkiye’de futbolun geldigi noktayi da herkes görüyor. Dolayisi ile alt yapilara çok fazla daha fazla önem vermemiz gerektigini bir kez daha gördük. Daha önceki yillarda da Denizlispor’da görev yapmistim. O zaman da ayni seyleri söylemistim. Simdi de ayni seyleri söylüyorum. Türk futbolunun kurtulusu alt yapida” dedi.



“Kendi çocuklarimiza sans verelim” diyen Kaynak, “Çocuklarimiza çok daha fazla imkan saglamamamiz gerekiyor. Onlara çok daha fazla sans vermemiz gerekiyor. Sans verdigimiz zamanda bence arkasinda durdugunuz zaman da çocuklarin neler yapabilecegini bu gün bu maçta gördük. Onun içinde bütün takimi, çocuklari tebrik ediyorum. Gerçekten iyi bir oyun, iyi bir maç oldu” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA