Domenec Torrent Açiklamasi 'Nereden Geldigimi Düsünün, Ne Görebileceginizi Tahmin Edebilirsiniz'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Adana Demirspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Nereden geldigimi düsünün, ne görebileceginizi tahmin edebilirsiniz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasinda Galatasaray evinde karsi karsiya geldigi Adana Demirspor’u 3-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Ilk yari 1 tane pozisyon yakaladilar ve gole çevirdiler. Güzel bir maç çikardik. Birçok firsat yakaladik. Ilk yarinin sonucu 3-1 de olabilirdi. Ikinci yari da ileride baski yaptik. Birçok oyuncuyu içeride sekilde oynadik. Çok daha farkla kazanmayi hak ettik. Yüzde 80-85’in de maçi domine etmeyi basardik" diye konustu.

Mücadelenin kadrosunda yer almayan Arda Turan için Torrent, "Oynama durumu yoktu kondisyon olarak" ifadelerini kullandi.

"Baskanin basin toplantisindan gurur duydum"

Baskan Burak Elmas’in kendisini buraya getirdigi için mütesekkir oldugunu söyleyen Domenec Torrent, "Ikimiz birlikte neler yapmak istedigimizi biliyorduk. Bugün basin toplantisinda açiklama yaptigini izledim. Onla çalismaktan gurur duyuyorum. Az da tanisam çok büyük saygimi kazandi. Onunla çalismaktan gurur duydum. Galatasaray’i sevdigini gösterdi. Birçok insan Galatasaray’i sevdigini iddia eder ama yaptiklariyla gösteremez. O mükemmel bir sekilde anlatti. Zor bir dönemde geldik kulübe. Su an bugünkü maça kadar oyuncularin motivasyonlarini yüksek tutmaya çalistik. Burak Elmas, ümit ediyorum son basin toplantisi dedi.

Biz hangi oyuncu profillerine bakiyoruz, nasil oyun istiyoruz sahada bugünkü maçta gösterdik. Önümüzdeki sezon ile fikirlerimiz böyleydi. Ilk defa burada antrenörlük yaptik. Ispanya’da, Ingiltere’de, Almanya’da, Brezilya’da, ABD’DE antrenörlük yaptim. Mükemmel bir sekilde ne yapmak istedigini biliyorum. Baskanin da belirttigi gibi ben de daha gelmeden bazi gazeteciler tarafindan ki tahmin ediyorum neden oldugunu. Bizimle yüz yüze görüsmeden elestirmeye basladilar. Kulübün tarihine, ismine saygi duymak lazim. Her gelen insani bu sebeple yakmak mantikli degil. Dürüst olan herkes biliyor ne oldugunu. Cesur olsunlar. Neden gelen antrenör yakiliyor ben de, siz de biliyorsunuz. Insanlar hata yapiyor, kulüp bana ait düsünüyorlar. Kulüp taraftara aittir. Kimse büyük degildir. Antrenörler geçer, baskanlar geçer kulüp kalir. O yüzden baskanimizin yaptigi basin toplantisindan çok gurur duydum. Burada olan seylerden bizi ikna edemezsiniz. Biz net bir sekilde ne oldugunu biliyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Bizim 1 sene degil, 3 sene kalma istegimiz var"

Galatasaray’da olmaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Torrent, "Bu sene takimin farkli problemlerden neden geçtiginiz baskan güzel bir sekilde anlatti. Biz ne zamanki Galatasaray’in 15-20 yil önceki Galatasaray ile ayni olmadigi anlariz o zaman herkes için daha iyi olur. Sportif direktörümüz spor dünyasinda inanilmaz irtibatlar sahip. Seçime kadar transfer yapamiyoruz. Benim ekibimle birlikte yapabilecegimiz takim firsat verilirse eger düsündügümüz oyun tarzi, oyuncularimiz iyi olmadigi için degil, benim kriterlerime uygun biraz farkli oyunculara ihtiyacimiz olacakti. Türkiye’nin en iyi taraftarlara sahip oldugumuzu düsünüyorum. Onlar bize yardim ettigi zaman takim uçmaya basliyor. 20 kisilik kadro istiyorum. 3-4 oyuncu akademiden olsun istiyorum. Bir seyler kazanmaya aç oyuncu istiyorum. Bizim fikrimiz buydu. Bu hafta içerisinde son maçimizi yapacagiz bu sezon için. Biz de tatile çikacagiz bütün takimlar gibi. 4 Temmuz’da Avusturya’da sezon önü planimiz var. Ondan sonra yeni baskanin kararlarina saygi duyariz. Ama mutlaka konusmak isteyecektir. Bizim 1 sene degil, 3 sene kalma istegimiz var. Ben bir süre Istanbul’da yasamaya devam edecegim. Sehre bayiliyorum. Galatasaray’da çalisamazsam bile Galatasaray taraftari olacagim" degerlendirmesinde bulundu.

"Yunus’un Adana’da ne isi var bilmiyorum"

Adana Demirspor’da kiralik olarak oynayan Yunus Akgün’ün performansinin sorulmasi üzerine Torrent, "Yunus ile maçtan sonra konustum. Bayildigim bir oyuncu. Adana’da ne isi var bilmiyorum. Yunus Akgün oyun stilime çok uygun bir oyuncu. Hiçbir sey hediye edilmez. Takima katildiktan sonra pozisyonu kazanmasi gerek. Izledigim kadariyla çok güzel maçlar çikariyor. Önümüzdeki sene 4 Türk kurali olacak. Emre Akbaba ve Yunus Akgün eger önümüzdeki sezon kadroda olursa 11’de oynayacak seviyede olurlar diye düsünüyorum" diye cevap verdi.

"Nereden geldigimi düsünün, ne görebileceginizi tahmin edebilirsiniz"

Fatih Terim’e çok büyük saygi duydugunu vurgulayan Domenec Torrent, "Birçok yil burada çalisip birçok basarilar elde etti. Bu yüzden çok saygi duyuyorum. Kim gelirse gelsin onlara yardimci olmaniz lazim. Tarihte basarilara imza atmis insanlara yaptiklari için mütesekkir olmam gerekiyor. Bu demek degil, her gelen herkesi yakmak çalismak. Daha biz gelmeden nasil çalistigimizi bilmeden bizimle konusmayi bile tenezzül etmediler. Su andaki durumumuza baktigimiz zaman averaj olarak biraz daha iyiyiz. Biz Galatasaray’a geldigimizde nasil gidiyordu, biliyorsunuz. Düsmeye yakindik. 5 maç önceden takimi kurtardik. Bugün taraftarlari isildatsinlar istedim. Kolay mi 40-45 gün boyunca baskan degisecek ve sürekli basin tarafindan çok kötü oldugumuz söylenecek. Türkiye disina çikarsaniz farkli bir futbol da var. Biz oradan geliyoruz. Bana çok soruyorlar Türkiye’de motivasyonu o yüzden motivasyon kelimesini kullaniyorum. Ama bana iyi antrenman çikariyorlar mi diye sorumuyorlar. Tabi çok kötü maçlar da oynadik. Ama iyi de oynadik. Bizim fikrimiz çok net her zaman. Nereden geldigimi düsünün, ne görebileceginizi tahmin edebilirsiniz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA