Balikesir'de Briç Takimlari Türkiye Sampiyonasi Için Yaristi

Türkiye Briç Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Sampiyonasi Güney Marmara Bölgesi eleme maçlari Burhaniye’de gerçeklestirildi. Dereceye girenlere kupalarini Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler verdi.

Burhaniye Briç Spor Kulübünde 3 gün devam eden elemelere Bursa, Balikesir, Yalova, Sakarya ve Kocaeli’den 13 takim katildi.

Briç Federasyonu Güney Marmara Bölge sorumlusu Ahmet Tasdelen öncülügünde gerçeklestirilen turnuvalara 50 sporcu katildi.

3 gün süren turnuvalarda 3 takim kupa almaya hak kazandi. Burhaniye Briç Spor Kulübünde düzenlenen törende dereceye girenlere kupalarini Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Güney Marmara Bölge sorumlusu Ahmet Tasdelen ve Balikesir Il Temsilcisi Ugur Tarhal verdi. Baskan Deveciler kupa töreninde tüm sporculara basarilar dileyerek, önümüzdeki yil Türkiye kupasinin Burhaniye’de yapilmasi için gereken özveriyi göstereceklerini dile getirdi. Turnuvada Birinciligi Balikesir Briç Ihtisas Kulübü kazanirken, ikinciligi Tofas Briç Spor Kulübü, üçüncülügü ise Orhangazi Belediye Gençlik ve Spor Kulübü kazandi. Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler ve katilimcilara tesekkür eden Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tasdelen, “Türkiye Briç Federasyonu 2022 Kulüpler Sampiyonasinin Güney Marmara Bölgesi elemelerini yaptik. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapilan elemelere, bölgemizdeki 7 ilden 13 takim katildi.

Bu gün sonuçlanan turnuva sonucunda, Balikesir Briç Ihtisas Spor Kulübü de birinci olurken, Tofas Briç Kulübü ikinci, Orhangazi Belediyesi Briç Kulübü de üçüncü oldu. Bu turnuvanin yapilmasinda Burhaniye Belediye Baskanimiz Ali Kemal Deveciler’in çok büyük katkilari oldu. Daha önce de zaten Burhaniye Briç Kulübüne desteklerini biliyoruz Baskanin kendisine tesekkür ediyoruz. Hem Burhaniye briçine, hem de Türkiye briçine bundan sonra da desteklerinin devam edecegini umuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA