Akdeniz'in Demir Yumruklari Dünya Kupasina Damga Vurdu

Akdeniz Belediyespor’un milli boksörleri, Istanbul’da gerçeklesen 7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasina damga vurdu. Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, sampiyonada 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak büyük basariya imza atan sporculari tebrik ederek, "Sporcularimizla gurur duyuyorum" dedi.

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2022 faaliyet programinda yer alan 7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi, Istanbul’da 52 ülkeden 3 bin 100 sporcunun katilimiyla gerçeklesti. Akdeniz Belediyespor adina Türkiye’yi temsil eden 4 sporcunun tamami Dünya Kupasindan madalya ile döndü.

Müsabakalarda Akdeniz Belediyespor’un milli sporculari Gülizar Kara, Full Contack +70 kilogramda büyük kadinlar finalinde Özbek rakibini yenerek, Hilal Sonay ise 52 kilogram Lowking genç kadinlarda Kosovali rakibini eleyerek dünya sampiyonu oldu. Ayni müsabakada Muhammed Taskin 51 kilogram Lowking genç erkeklerde Kazak rakibini yenerek 2’nci, Hatip Emlek ise Ispanyol rakibini yenerek 3’üncü oldu.

"Baskan Gültak’a sonsuz tesekkür ediyoruz"

Antrenör Nasir Kandemir, sampiyonaya katilan 4 sporcunun tamamindan da sampiyonluk beklediklerini, ancak madalyasiz dönmemelerinin de büyük bir basari oldugunu söyledi.

Kandemir, "Önümüzde Büyükler Avrupa ve Gençler Dünya Sampiyonasi var. Oralarda bu basarilarimizin üstüne katarak, ülkemizin bayragini bir kez daha göndere çekmek, tüm dünyaya Istiklal Marsimizi dinletmek istiyoruz. Bu zorlu süreçlerde bizlere her türlü destegi saglayan basta Belediye Baskanimiz Mustafa Gültak’a ve kulüp yöneticilerimize sonsuz tesekkür ediyorum" dedi.



"Zorlu maçlardi ama çok inandim"

Dünya Sampiyonu Milli Boksör Gülizar Kara ise "Bu müsabakaya çok yogun çalisarak hazirlandik. Rakiplerim dünya sampiyonasinda derece sahibi sporculardi. Maçlari üstünlükle aldim. Zorlu maçlardi ama çok inandim. Önümüzde Islam Oyunlari ve Avrupa Sampiyonasi var. Buralarda da birincilik kürsüsüne çikmak istiyorum. Baskanimiz Mustafa Gültak’a, destegini esirgemedigi ve hep yanimizda oldugu için çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Dünyada ezber bozmayi aliskanlik haline getirdik"

Akdeniz Belediye Baskani Gültak, spora desteklerinin her daim devam edecegine vurgu yaparak, "Akdeniz Belediyespor tarihinde önemli basarilar almaya devam ediyoruz. Artik sinirlarimizi da asip dünyada ezber bozmayi aliskanlik haline getirdik. Istanbul’da 7’ncisi yapilan Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasindan madalya ile dönen ve gögsümüzü kabartan tüm sporcularimiza, teknik heyete ve sporcularimizin ailelerine minnettariz. Akdeniz ilçemiz sporla anilan bir kent olmaya devam edecek ve bunu sadece ülkemiz degil tüm dünya görecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA