Ahmet Agaoglu'ndan Sagduyu Çagrisi

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, bordo-mavili taraftarlarla Fenerbahçeli taraftarlar arasinda artan gerilim ve yasanan siddet olaylarina iliskin açiklama yaparak futbol kamuoyuna sagduyu çagrisinda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, son günlerde Trabzonspor ve Fenerbahçe taraftarlari arasinda yasanan olaylardan endise duyduklarini belirterek açiklamada bulundu. Agaoglu, "Bu gerilimin iki takim taraftari arasinda sözlü ve fiziksel siddete dönüstügünü gösteren olaylari büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Futbol, elbette ki mücadele ve rekabetin sadece sahada degil; saha disinda da yüksek oldugu bir spordur. Futbolcular gibi taraftarlarin da birbiriyle rekabet içinde olmasi son derece dogaldir. Taraftarlik ve futbol rekabeti, farkli aidiyetlere saygi duyarak baris içinde yasanabildigi müddetçe sosyal yasamin en güzel renklerinden biridir. Ancak rekabetin, saygi ve sportmenlik gibi temel degerlerini yitirerek, siddet ve taskinliga dönüsmesi ve toplumsal yasamda farkli tezahürlerle karsimiza çikmasi kabul edilemezdir" dedi.

"Bu noktada kulüplerin baskanligini üstlenen sahislarin tasidigi sorumluluk akla gelmelidir" diyen Agaoglu, sözlerini söyle sürdürdü: "Bizler farkli renklere, rakiplere saygi duyarak; ayristirici ve nefret içeren söylemlerden kaçinarak meselelere sagduyu ile yaklasarak futbol kamuoyu için örnek ve öncü olmaliyiz. Bu baglamda haftalardir israrla kullanilan provokatif dili ve bu nefret dolu dilin kaçinilmaz bir sonucu olarak bugün karsilastigimiz siddet olaylarini kiniyorum. Yasanan olaylarin hukuken takipçisi olacak ve gereken her türlü adimi atacagiz. Ancak, bundan sonra benzer olaylarin yasanmamasi adina futbol kamuoyuna sagduyu çagrisi yapmayi bir borç biliyorum. Futbol oyununa duyulan sevgi ve rakibe duyulan saygi, tüm camialar için ortak degerler olmalidir. Lütfen provokatif söylemlerin, bu ortak degerlerimizin önüne geçmesine izin vermeyelim. Sampiyonlugunu hiçbir taskinliga, hiçbir asayis olayina mahal vermeden büyük bir cosku içinde kutlayarak tüm dünyayi adeta kendine hayran birakan degerli taraftarlarimiza bir kez daha tesekkür ediyor; bundan sonra da sagduyularini koruyarak sampiyonlugun tadini doyasiya çikartmalarini yürekten diliyorum."

Kaynak: İHA