Üniversiteli Kartingciler Kahramankazan'da Nefes Kesti

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye’nin farkli üniversitelerinden sporcularin katildigi Üniversitelerarasi Karting Turnuvasi’na (ÜNIKART) ev sahipligi yapti. Takim ve sporcularin kiyasiya rekabetine sahne olan turnuva, izleyenlerin nefeslerini kesti.

Kahramankazan’da 2018’den bu yana düzenlenen Atalay Sislioglu Türkiye Üniversiteler Arasi Karting Turnuvasi’nin (ÜNIKART) 5. yarisinin 2. ayagi yapildi. Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliginde, Üniversite Sporlari Federasyonu ve ODTÜ Motor Sporlari Toplulugu is birligi ile ilçedeki go-kart pistinde gerçeklestirilen turnuvada Türkiye’nin farkli üniversitelerinden gelen sporcular yaristi. Yarislara 7 farkli üniversiteden 35 sporcu katildi.

Iki etap halinde düzenlenen yarislarda takim ve sporcular kiyasiya rekabet etti. Oldukça çekismeli geçen yarislar izleyenlere heyecanli anlar yasatti. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz da, izleyenlerle birlikte heyecan dolu yarisi takip etti. Oldukça çekismeli geçen turnuvada, 1. ayagi da lider tamamlayan ODTÜ takimi kazandigi 2. ayak yarislariyla Türkiye sampiyonu oldu. Baskan Oguz, büyük rekabete sahne olan turnuvada dereceye giren üniversiteli sporculara kupa ve madalyalarini düzenlenen törenle takdim etti. Katkilarindan dolayi Belediye Baskani Serhat Oguz’a da tesekkür plaketi verildi.

“Sonuna kadar destegiz”

Baskan Oguz, ÜNIKART’in ilkinin 2018’de ilçelerinde gerçeklestirdigini belirterek, pandemi sürecinin ardindan bu anlamli turnuvaya ev sahipligi yapmaktan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Kahramankazan Belediyesi olarak spor, sanat, egitim, bilim, kültür ve diger alanlarda çok sayida organizasyona destek verdiklerinin altini çizen Oguz, ÜNIKART’in da bunlardan biri oldugunu kaydetti.

Belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yaninda olduklarini belirten Oguz, “Siz Kahramankazan’a geldiginiz, bu çalismalari yapmak istediginiz sürece biz size sonuna kadar destegiz. Hiç baska kapi aramaniza gerek yok. Kahramankazan’da bu imkanlar sizlerindir” dedi.

Kaynak: İHA