Ümraniyespor Sampiyonluk Zaferini Coskuyla Kutladi

Spor Toto Süper Lig’e yükselen Ümraniyespor’un sampiyonlugu coskuyla kutlandi. Alemdag Caddesi’nde düzenlenen kutlamalar çerçevesinde ünlü sarkici Alisan konser verdi.

Önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan Ümraniyespor, sampiyonluk zaferini kutladi. Ümraniye Alemdag Caddesi’nde trafige kapali alanda coskulu bir sampiyonluk kutlamasi yapildi. Binlerce taraftarin katildigi kutlamalarda, Ümraniyeliler Dj performansiyla eglenceli dakikalar geçirdi. Ümraniyespor’un sampiyon futbolculari ve teknik heyetin, üstü açik otobüsle kortej seklinde alana gelmesiyle cosku ikiye katlandi, sampiyonluk sevinci tüm Ümraniyelilerle paylasildi. Ümraniyelilerin doyasiya eglendigi kutlamalarda ünlü sanatçi Alisan da verdigi konserle geceye damgasini vurdu.



"Ümraniyespor’un destan olabilecek basari hikayesi var"

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, "Ümraniye çok eski bir takim, biz Ümraniye çocuguyuz. Ümraniye’de dogduk. 1938’lerde kurulmus, Taksim’den gelen bir hikayesi var. Ümraniye’de futbol bir baska, Ümraniye’de amatör ruhla eskiden çok güzel futbolcular yetisti. Ümraniye futbolda son 10 yilda çok ciddi sekilde atilim yapti. Ümraniyespor’un bir destan olabilecek önemli bir basari hikayesi var. Son üç yilda da biz hedef koyduk. Dedik ki; ‘Ümraniye’yi Süper Lig’e çikaralim. Anadolu takimlari da olsun, biz de olalim’ dedik. Bir yaris, bu çok güzel bir motivasyon oldu. Çok iyi bir antrenör getirdik. Seyircimiz de çok güzel bir motivasyon verdi. Küçük imkanlarla belediyemizin de destegiyle bu imkan bize geldi. Öncelikle Allah’a sükrediyoruz" dedi.

Ümraniyespor Baskani Tahir Aksar ise, "Ümraniyespor’un Süper Lig’e çikmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hepsinden Allah razi olsun. Biz vesile olduk. Allah bize nasip etti. Ümraniyemize bu bayrami yasattik. Çok sevinçliyim. Ümraniyemize, Istanbul’a, Türkiye’mize hayirli olsun. Ben burada bize büyük desteklerini esirgemeyen Ismet Baskan’a çok tesekkür ediyorum. Iyi günde, kötü günde hep yanimizda oldu. Sag olsun, var olsun. Bundan sonra da yanimizda olacagina inaniyoruz. Bize güvendigi için tesekkür ediyoruz. Ilçe baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Bu mutlu günümüzde bizimlesiniz. Hepinize tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Patlayan çöplükten Süper Lig’e Ümraniyespor’un hikayesi

28 Nisan 1993 tarihinde Ümraniye Hekimbasi çöplügünde biriken metan gazinin patlamasi sonucu 39 kisi hayatini kaybetmisti. Rehabilite edilen eski çöplük futbol takiminin zirveye çikisina ev sahipligi yapti. Maçlarini o alanda oynayan ve 11 yilda 6 lig atlayan Ümraniyespor, Spor Toto 1. Lig’de 35. hafta maçinda konuk ettigi Balikesirspor’u 4-1 yenerek, ligin bitimine 3 hafta kala Spor Toto Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

Kaynak: İHA