Tarik Aksar Açiklamasi 'Isterse Istanbul'dan 11 Takim Olsun, Hak Eden Çiksin'

Spor Toto Süper Lig’de, Istanbul takimlarinin sayisinin fazla olduguna yönelik yapilan elestirilere cevap veren Ümraniyespor Baskani Tarik Aksar, "Biz bu puanlari alip hak ediyorsak isterse Istanbul’dan 11 takim olsun, hak eden çiksin. Bir basari varsa bu basarinin karsiligini almamiz lazim. Yok hükmünde sayacaklarsa hiç girmeyelim" dedi.

Gelecek sezon Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Ümraniyespor’da Baskan Tarik Aksar, birçok konuyla alakali Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Öncelikle duygularini aktararak sözlerine baslayan Aksar, "Ümraniyeliler olarak çok mutluyuz. Mutlu sona ulastik. Bize devamli; ’Siz çikmak istemiyorsunuz, maçlari son devre birakiyorsunuz’ dediler. Hiçbir baskan sampiyonlugu birakmak istemez. Takim olarak buna inandik, ekip olduk, bir aidiyet duygusu olusturduk ve inanmis bir ekiple beraber Süper Lig’i taçlandirdik. Ümraniyemize, Istanbulumuza, tüm Türkiye’ye hayirli olsun. Ümraniyespor’un kuruldugu 1938 yilindan bugüne kadar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Allah bize nasip etti, biz de vesile olduk, Süper Lig’e çikarttik, çok mutluyuz. Iki bayrami bir arada yasadik" ifadelerini kullandi.

"Açik arayan degil, açik kapatan bir takim olduk"

Elde edilen basarinin ana etmenlerini de siralayan Baskan Aksar, "Tamamen bunu aidiyet duygusuna, bir ekip olmaya bagliyorum. Biz sezon basladigi andan itibaren Süper Lig’e çikacakmis gibi her türlü hazirligimizi yapmaya basladik. Çünkü takimimiz geçen dönem ikinci yaridan sonra güzel bir randiman yakaladi, güzel puanlar aldi hatta play-off’un kiyisindan döndük. Bu takima ilaveler yaparak bizim ligde bir seyler basarabilecegimize inaniyorduk. O yüzden isimizi çok siki tuttuk, hiç gevsemedik. Ufak tefek bazen sikintilar yasasak da hemen toparladik. Inanmis bir kadroyla; bir agabey, bir kardes, bir baba gibi birbirimize davrandik. Hiçbir zaman ötekisi olmadi içimizde. Açik arayan degil, açik kapatan bir takim olduk. Bunun tabii bas aktörü ilk basta Ümraniye Belediye Baskanimiz Ismet Yildirim. Gerçekten bizim hep yanimizda oldu. Bize her zaman destek verdi. Hatta kötü geçtigi dönemlerde, ’Hiç caninizi sikmayin, siz iyi takimsiniz, toparlarsiniz’ dedi.

Maddi manevi her türlü destek için belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. Ondan sonra bir Recep hoca (Uçar) gerçegi var. Recep hocamizla beraber bu kulüp güzel bir ivme yakaladi ve hocamizla sözlesmemizi uzatarak düsündüklerimizi icraata geçirdik. Bu takimi Süper Lig’e tasimada en büyük katkilardan biri Recep hoca ve ekibidir" cümlelerine yer verdi.

"Recep Uçar; Türk, Avrupa ve dünya futbolunu iyi bilen birisi"

’Recep Uçar’i göreve getirirken risk aldiginizi düsünüyor musunuz?’ seklinde gelen bir soruyu Tarik Aksar, su sekilde cevaplandirdi:

"Ben inandigim, güvendigim insanlar yola çiktim. Risk aldim derken; hocalik tecrübesi yoktu. Herkesten mahalle baskisi dedigimiz bir baski geldi. Recep hoca, Ümraniye semtinin yetistirdigi bir degerdir. Biz onun Basaksehir’de, Besiktas’ta neler yaptigini, yapmis oldugu transferleri, futbolcularinin nasil oynadigini, nerelere transfer oldugunu hep beraber gördük. Türk, Avrupa ve dünya futbolunu iyi bilen birisi ve sistemi olan bir hoca. Isini severek disiplinli bir sekilde yapiyor. Benim yükümü çok aldi. Ona da ekibine de tesekkür ediyorum. Tabii ki burada en büyük faktör futbolcular. Biz ne kadar basarili olursak olalim, futbolcu sahada oynamazsa yapacak hiçbir sey olmuyor. Biz futbolcularin iyi günde, kötü günde hep yanlarindaydik. Hep dertlestik, sikintilarimizi beraber atlattik. Sag olsunlar, onlar da bana çok güveniyorlardi. Hatta ekonomik sikintilarimiz oldugu dönemde bile hiçbiri bir kelime bile söylemeden bana güvendiler."

"Ilk hedefimiz Süper Lig’de kalmak"

Süper Lig’e dair hedeflerini de anlatan Baskan Aksar, "Ben büyük konusmayi sevmem. 19 takim mücadele edecek, bunlarin içinde biz yukarida kalmaya çalisacagiz. Ilk hedefimiz Süper Lig’de kalmak, oradan asagi düsmemek. Kuracagimiz takim daha iyi hava yakalarsa üstleri zorlamaya çalisacagiz. Tabii ki ilk hedefimiz burada kalmak. Daha önce de Süper Lig’e çikmamiz kesin derlerken, ben matematiksel olarak tam kesinlesmedigi için hiçbir zaman çikacagiz demedim" seklinde konustu.



"8-9 transfer düsünüyoruz"

Mümkün oldugunca Süper Lig’e çikan kadroyu korumaya çalisacaklarini belirten Baskan Aksar, söyle devam etti:

"Kiralik gelenler var, yolumuzu ayiracagimiz futbolcularimiz var. Ortalama 8-9 tane ilk 11’de oynama kapasitesi olan futbolculari transfer etmeyi düsünüyoruz."

"Kartal’la her zaman çalismayi düsünüyoruz"

Iki sezondur kiralik olarak Ümraniyespor formasi giyen ve bonservisleri Besiktas’ta bulunan Kartal Kayra Yilmaz, Ajdin Hasic ve Atakan Üner’in Süper Lig yolunda kendilerine önemli yararlar sagladigini, özellikle Kartal ile yola devam etme arzusunda olduklarini söyleyen Baskan Tarik Aksar, "Her seyden önce bütün futbolcularimin sampiyonlukta çok büyük etkisi var. Kartal kardesimizin de iki sezondur Süper Lig’e çikmamizda çok büyük katkilari oldu. Biz Kartal’la her zaman çalismayi düsünüyoruz. Besiktas Kulübü’ne de burada tesekkür ediyorum. Bize her zaman yardimci oldular. Biz ne zaman bir futbolcu istesek önceligi bize verdiler. Bunun için hepsine çok tesekkür ediyorum. Rakip olabiliriz ama Besiktas ile her zaman futbolcu alisverisimiz Besiktas ile olacak. Bizden iyi futbolcularimizi istediklerinde bizim de önceligimiz onlar olacak. Çünkü bir vefa olayi vardir. Bizim Süper Lig’e çikmamizda da onlarin çok büyük katkisi olmustur" diye konustu.



"Ayagimizi yorganimiza göre uzatacagiz"

Nasil bir transfer politikasi izleyeceklerine açiklik getiren kirmizi-beyazli kulübün baskani, "Her zaman söylüyorum, biz ayagimizi yorganimiza göre uzatacagiz. Belirlenen bir rakam var, bu rakamin disina çikmamaya çalisacagiz. Ligde kalmaya çalisiyoruz derken bu isin tersi de olabilir, düsebiliriz de. Düstügümüz zaman borçlu düsmememiz lazim ki önümüzdeki sezonlar yeniden çikabilelim. Görüyoruz, çogu takimlar borçlu düsüyorlar, amatöre kadar gidiyorlar ve yok oluyorlar. Ama Ümraniyespor her zaman kendini bilen, kendini tasiyabilen takim olacak. Hiç hayale kapilmayacagiz. Ben kuracagimiz kadroya inaniyorum. Takviyeler olabilir, dedigim gibi sezon basi 8-9 tane futbolcu alabiliriz. Daha sonra gidisatimiza göre birkaç takviye daha yapabiliriz ama sinirimizi biliyoruz, haddimizi asmayacagiz. Haddimizi bilerek Süper Lig’de kalacagiz. Tabii ki bu futbolcularla basariyi yakalarsak da gidebildigimiz kadar gitmeye çalisacagiz. Ben hedefleri olan bir adamim; neden olmasin diyorum" dedi.



"Bize katki saglayacak herkesle biz çalisacagiz"

Transferde yas siniri koymayacaklarini da açiklayan Aksar, "Bize katki saglayabilecek, bizim kulüp yapisina, karakterimize uyacak futbolculari transfer edecegiz. Ben yasa bakmiyorum. 35-36 yasinda bir Burak Yilmaz örnegi var, Lille’e gitti, orada top oynadi. Içimizdeki arkadaslarimiz top oynayabilecek kapasitedeyse, kendine bakiyorsa Bir Vrsajevic örnegi var, 35 yasinda, çogu gençten daha çok çalisiyor. Bize katki saglayacak herkesle biz çalisacagiz" seklinde konustu.



"Bizim üzerimizden çok algi olusturdular"

Kendilerinin de Süper Lig’e çikmasiyla ligdeki Istanbul takimi sayisinin 7’ye yükselmesine yönelik yapilan elestirilere cevap veren Tarik Aksar, "Bizim üzerimizden çok algi olusturdular. Nedense hiçbir zaman Ümraniyespor’u kabullenmek istemediler. Maalesef bazi televizyon kanallarinda bile Ümraniye’nin Süper Lig’de ne isi var dediler. Biz hak ediyorsak, iyi yönetiyorsak, futbolcularim iyiyse, biz bu puanlari alip hak ediyorsak da isterse Istanbul’dan 11 takim olsun, hak eden çiksin. Borç sarmalinda yüzüyor bazi kulüpler, ondan sonra diyorsun ki Ümraniyespor çikmasin. Ümraniyespor hak ediyorsa çikacak. Play-off var simdi, 2 Istanbul takimi var. Belki arkamizdan Istanbulspor çikacak. Çikma mi diyeceksiniz. Bir basari varsa bu basarinin karsiligini almamiz lazim. Yok hükmünde sayacaklarsa hiç girmeyelim. Istanbul’un nüfusu 15-16 milyon. Ümraniye’ye bakiyorsun; bölünmeden önceki nüfusu 1 milyon 200 bin. Su an 750 bine yakin bir nüfusu var Ümraniye’nin. Ümraniye’nin 50 tane ilden daha büyük bir nüfusu var. Yok sayamazsiniz, bunu görmezden gelemezsiniz. Ben çok üzüldüm, televizyonlarda; ’Ümraniyespor’un ne isi var?’ dediler. Ümraniyespor’un basarisi var, basarisiyla beraber her türlü Süper Lig’de isi var. Insallah orada da basarili olacagiz, kalici olacagiz. Iyi olan takimlar çiksin, kötü olanlar düssün. Baskalarindan medet umarak küme düsmemek, borçlarini kapatarak idame ettirmek, bunlar yanlis isler. Biz hak ettik, minimum rakamlarla buralara geldik. Benim 5-6 katim fazla transfer parasi harcayip küme düsmeye oynayan takimlar var. Bu her zaman parayla olmuyor, inanmakla oluyor. Biz inandik, bunu basardik" ifadelerini kullandi.

"Ümraniyespor maçlarinin tamamini bu sahada oynayacak"

Saha konusu üzerinden algilara maruz kaldiklarinin altini çizen Baskan Aksar, Süper Lig maçlarini nerede oynayacaklariyla ilgili sorulara da son noktayi koydu. Tarik Aksar, "Ümraniyespor maçlarinin tamamini bu sahada oynayacak. Stadimiz 1. Lig kriterlerine uygun, Süper Lig’e uygun degil. Bu eksik kriterleri karsilayip bu sahada maç oynanacak. Ama bizim ilk hedefimiz, U biçiminde stadi ayni anda yikip, ayni anda bitirecegiz. Belediye Baskanimiz Ismet bey daha önce Basaksehir ve Nef statlarini yapan kisidir. Kendisi bu isi çok iyi bilir. ’Ben burayi 3 ayda ayaga kaldiririm’ diyor. 6 ayda bitecek olsun, ayni Fenerbahçe gibi yapariz. Birkaç tribünü açip digerlerini örteriz. Kademe kademe açariz. Bizim sahamiz burada, her zaman oynadigimiz gibi. Yine bu bir algidir, ’Sahasi yok’ seklinde. Bizim sahamiz, çok iyi bir sahadir. Her gelen de çok begenir. Allah’in izniyle stadimizi da burada bitirecegiz. 13 bin kisilik UEFA standartlarina uygun bir stat yapacagiz burada. Maçlarimizi da burada oynayacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA