Sampiyon Yusuf Açik'tan Genç Milli Sporculara Saglik Sigortasi Talebi

Yurt genelindeki ve uluslararasi platformlardaki basarilarina ragmen hiçbir tebrik ve destek mesaji almadigini belirten tecrübeli milli kick boksçu Yusuf Açik, “Bu ülkedeki genç sporculardan olimpiyat madalyalari bekleniyorsa, öncelikle onlarin saglik sigortalari karsilanmalidir” dedi.

Türkiye sampiyonluklari ve uluslararasi arenalardaki basarilariyla adindan sikça söz ettiren milli kick boksçu Yusuf Açik, Türkiye’de dövüs sporlariyla ile ugrasan genç sporcular basta olmak üzere diger branslardaki milli sporcularin da yeterince destek göremediklerini dile getirdi. Yogun emek sarf edip giderlerini kendileri karsilamaya çalisan onlarca genç sporcu tanidigini söyleyen Yusuf Açik, kendilerinden olimpiyat madalyalari beklenen genç sporcularin öncelikle saglik sigortalarinin karsilanmasi gerektigini vurguladi.

Rotayi, Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’na çevirdi

Hedefleri dogrultusunda Konya’da düzenlenecek olan Islami Dayanisma Oyunlari için son 4 aydir yogun bir hazirlik dönemi içerisinde oldugunu aktaran Yusuf Açik, aldigi haberlere göre kendi sikletinin yarisamayacagini ögrenmesi sonucunda, rotasini tamamen Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’na çevirdigini söyledi.



“Göz morluguna ya da burun siskinligine, makyaj malzemesi diyoruz”

Kick boksta ya da boksta, diger spor branslarina nazaran sakatlanma oranlarinin çok düsük bir seviyede oldugunu ifade eden milli sporcu Açik, “Bilinçli bir antrenör esliginde çalisildiginda, kolay kolay herhangi bir sakatlik durumu yasanmadan ringe çikilabiliyor. Tabii ki sporla ugrasan her insan bilir ki antrenman öncesinde isinmak, sakatlik riskini minimum seviyelere düsürüyor. Bizim bransimizda, göz morlugunu ya da burun sismesini sakatliktan saymiyoruz. Aksine biz bunlara makyaj malzemeleri diyoruz. Dünyanin en sert sporu olup da sakatlanma riskinin bu denli az olmasi, boks sporu ile iç içe olanlari sevindiriyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA