Sampiyon Horozkentspor, Fransa Yolcusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvasinda yenilgisiz sampiyon olan Horozkentspor, Fransa’da Türkiye’yi temsil edecek.



Anadolu Yildizlar Ligi projesi çerçevesinde düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvasinin U13 kategorisinde 81 ilden 188 takim arasindan sampiyon olarak Denizli’ye büyük bir gurur yasatan Horozkentspor, bu basarinin ardindan 17-20 Haziran 2022 tarihleri arasinda Fransa’da yapilacak olan uluslararasi özel bir turnuvaya davet edildi. Yesil siyahlilar; FC Metz, En Avant Guingamp, AS Panazol, US Marly le Roi Etang La Ville, Vendee Les Herbiers Foot takimlarinin yer aldigi C Grubunda mücadele edecek.

Türkiye sampiyonlugunu ve Fransa’da yapilacak olan Turnuvayi degerlendiren Horozkentspor’un yildiz futbolcusu Burcu Özsoy, Çok çalismanin karsiligini aldiklarini belirterek; “Bu sampiyonaya çok iyi hazirlanmistik. Çok iyi bir kadromuz var. Iyi mücadele ve oyun ile kazandik. Birlik ve beraberlik ruhu bize yenilgisiz Türkiye Sampiyonlugu getirdi. Bu nedenle bizi Fransa’ya özel bir turnuvaya davet ettiler. Orada da en iyi sonucu almak ve Istiklal Marsini dinletmek için çok çalisiyoruz. Insallah bu hedefimize ulasacagimiza inaniyorum” dedi.



“Fransa’da da Denizli’yi ve Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edecegimize inaniyorum”

Yesil Siyahli Takimin Teknik Sorumlusu Osman Kiraç da basarinin tesadüf olmadigini ve çok çalismanin sonucu olduguna dikkat çekerek; “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanliginin isbirligi ile ilk kez düzenlenen ’Mahallede Maç var’ etkinligine u13 yas grubu kizlarimiz ile katildik. Birinci etap Denizli’de oldu. Buradan birinci olarak çiktik. Ikinci etap Aydin Nazilli ‘de oldu. Oradan da yenilgisiz çiktik. Yari final bölümü de Bursa ‘da gerçeklesti. Bursa ‘da yenilgisiz olarak çiktik. Final maçlari da Ankara’da TBMM’nde bulunan hali sahada oynandi. Final maçlarinda da çok ciddi rakiplere karsi oyun bilgileri, oyun disiplinleri ile rakiplerini geride birakarak Türkiye sampiyonu oldular. Bu basaridan sonra U13 sampiyonasi için özel bir davet ile Fransa’ya gidiyoruz. Kizlarimiz orada da boy gösterecek. Insallah Fransa’da da Denizli’yi ve Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edecegimize inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA