IEÜ'lü Satranççilar Türkiye Ikincisi

Izmir Ekonomi Üniversitesi’nin (IEÜ) 5 ögrenciden olusturdugu satranç takimi, Aydin’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler rasi Satranç Sampiyonasi’nda ikincilik elde etti. Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu’nun gerçeklestirdigi, 48 üniversiteden toplam 246 sporcunun yer aldigi sampiyonada büyük basariya ulasan IEÜ’lü gençler, kupayi Izmir’e getirdi.

Büyük heyecana sahne olan ve birbirinden iddiali ekiplerin mücadele ettigi Türkiye Üniversitelerarasi Satranç Sampiyonasi, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Turnuvaya damga vuran IEÜ Satranç Takimi; tip fakültesi ögrencileri Batuhan Özen ve Emre Gürtekin, Ingilizce mütercim ve tercümanlik bölümü ögrencisi Emre Kirilmaz, havacilik ve uzay mühendisligi ögrencisi Cengiz Yildirim, biyomedikal mühendisligi ögrencisi Utku Deniz Demir’den olustu. 7-11 Mayis tarihleri arasinda gerçeklesen turnuvada, genel kategoride ikincilige uzanan IEÜ Satranç Takimi, aldigi kupayi Rektör Prof. Dr. Murat Askar’a takdim etti.

“Ögrencilerimizle gurur duyuyoruz”

Gençleri tebrik eden Prof. Dr. Askar, “Ögrencilerimizin, sadece akademik olarak degil, spor ve sanat gibi çesitli alanlarda da kendilerini gelistirmelerini istiyor, bu noktada onlari tesvik ediyoruz. Satranç; disiplini, motivasyonu, etkili düsünmeyi ve karar verme yetisini gelistiren, oldukça faydali bir spor. Gençlerimizin bu alanda elde ettigi basari, üniversite olarak bizleri gururlandirdi. Bu sevinci üniversitemize yasatan tüm ögrencilerimizi kutluyorum. Satrancin yani sira yüzme, yelken, tekvando, eskrim gibi birçok spor dalinda üniversitemizi temsil eden gençlerimiz var. Inaniyorum ki aldigimiz kupalara önümüzdeki dönemde yenileri eklenecek” dedi.

Kaynak: İHA