Eskisehirli Boksör Önce Avrupa Ardindan Da Dünya Sampiyonlugu Kemerini Aldi

Eskisehirli boksör Dilara Yücel, Avrupa Sampiyonlugu’nun ardindan son maçini da kazanarak Dünya Sampiyonlugu’nu ilan etti.

Dokuz maçtir yenilmezlik serisine devam eden Eskisehirli boksör Dilara Yücel, Universal Boxing Organizasyonu’nun (UBO) düzenledigi organizasyonda Dünya Sampiyonlugu kemerini kazandi. Kariyerine namaglup olarak devam eden ve 69 kilogram sikletinde ringe çikan basarili dövüsçü Yücel, kadin Türk dövüsçüsü olarak spor tarihine hem Avrupa Sampiyonlugu hem de Dünya Sampiyonlugu’nu eklendi. Rakibi Nana Chakhvashvili karsisinda 10’ncu maçini kazanan Yücel, “Her seferinde daha çok çalisacagiz ve daha güçlü gelecegiz” dedi.



“Dünya’nin en iyi organizasyonlarinda bayragimi dalgalandiracagim”

Dünya Sampiyonlugu kemer maçini nakavt ile kazanmasinin gururunu yasayan Yücel, “Önceden belirlenen Tanzanyali rakibim, vize sorunlarindan dolayi Türkiye’ye gelemedi ve ben de Avrupa Sampiyonlugu maçimdaki rakibimin rövans teklifini kabul ettim. Sik sik bana meydan okuyan Chakhvashvili’yi, birinci rauntta nakavt ederek yenmeyi basardim. Bundan sonraki hedeflerimde ise dünyanin en iyi organizasyonlarinda bayragimi dalgalandirmak var” dedi.

Kaynak: İHA