Cizreli Milli Sporcu Baran Çelik, Wushuda Avrupa Sampiyonu Oldu

Bulgaristan’da yapilan Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Sampiyonasi’nin final maçinda rakibini nakavt yaparak yenen Cizre Fen Lisesi ögrencisi Baran Çelik, altin madalya alarak Avrupa Sampiyonu oldu.

Antalya’nin Kemer ilçesinde Mart ayinda düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasi’nda 75 kiloda birinci olan Cizreli Milli Sporcu Baran Çelik, Bulgaristan’da yapilacak olan Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Sampiyonasina katilmaya hak kazandi. Kemer’de yapilan hazirliklarin ardindan milli takim antrenörleri ile Bulgaristan’da altin madalya için ringe çikti. Çelik, 75 kiloda mücadele ettigi Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Sampiyonasi’nin Final Müsabakasinda Sirbistanli rakibini teknik nakavtla yenerek Avrupa Sampiyonu oldu.

Sampiyon genç sporcu Çelik, elde ettigi basariyi tüm Türkiye’ye armagan ettigini söyledi.

Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Sampiyonasi’na çok siki bir hazirlik programi ile çalistiklarini belirten Antrenör Cudi Çelik, ”Sampiyonada basariya gitmek için elimizden gelen her gayreti gösterip genç sporcumuza gerekli teknik bilgileri vererek iyi bir sekilde motive ettik. Müsabaka öncesi kendisine moral vererek onu ringe gönderdik ve sporcumuzda bizleri mahcup etmedi. Kendisine verdigimiz taktikleri birebir uygulayarak Sirbistanli rakibini teknik nakavt ile yenerek hem altin madalyanin sahibi oldu, hem de Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Sampiyonu oldu. Büyük bir sevinç yasadik. Genç sporcumuzun ilk defa katildigi bir sampiyonadan altin madalya alip, Avrupa Sampiyonu olmasi bizlere büyük bir gurur kaynagi oldu” dedi.

Kaynak: İHA