Abdullah Avci Açiklamasi 'Tarih 'Sampiyon Trabzonspor' Yazacak'

Altay’i 2-1 maglup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan tüm camiaya sampiyonlugun hayirli olmasini dileyerek, “Tarih ‘Sampiyon Trabzonspor’ yazacak” dedi.

Spor Toto Süper Lig’de sampiyonlugunu ilan eden Trabzonspor, 37. haftada Altay’i Atatürk Olimpiyat Stadi’nda 2-1 maglup etmeyi basardi. Teknik Direktör Abdullah Avci, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Oyunla ilgili çok fazla konusmaya gerek olmadigini söyleyen Avci, "Oyunu çok konusmaya gerek yok. Sampiyonlugu garantilemis, puan farkiyla önde ve fiziksel yorgunluklari olmasina ragmen, oyunun içinde kalip maçi daha erken çözebilirdik. Kazanmak çok güzel. Yarismaci bir takimiz. Oyunun ruhunda kazanmak var, bu iyi hissettirir, 81 puan iyi hissettirir. Ama burasi Trabzon’ 1100 KM uzakta ama Trabzon taraftari her yerde. Maça gelenler statta, gelemeyenler sezon boyu evden destekledi. Bugün 70 bin taraftar buraya geldi. Ben bir kere bu statta Trabzonspor’a karsi 70 bin kisiye karsi oynamistim. Bu durumu iyi bilirim. Bugün kazanmak onlar için degerliydi. Gelen insanlari mutlu ettik, kupamizi onlarla birlikte tekrar kaldirdik. Dünden bu yana yasadigimiz duygular tarifsiz. Duygusal anlar da yasadik. Böyle bir coskuyu biliyordum ama bu kadarini yasamamistim. Herkese sonsuz tesekkür ediyoruz. Bu hafta keyif yapacagiz. Hafta sonundaki son maça hazirlanacagiz. Harika bir sezon geçti bizim adimiza. Birçok ‘en’leri yaptik. En uzun süre lider kalan takim olduk. Kimseyi yanimiza yaklastirmadik. Tekrar camiaya hayirli olsun. Önümüzdeki hafta yaris bitecek ama hayat yeni hedeflerle baslayacak” ifadelerini kullandi.

“Bu seneden çikaracagimiz dersler var”

Önümüzdeki sezonun planlarina basladiklarini da söyleyen Avci, “Transfer çalismalari basladi.

Planlar da sadece transfer üzerinden olmuyor. Ben kulüplerimizin ve Trabzonspor gibi kulübün her seferinde daha büyük bir organizasyona ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bunun birçok ayagi var. Bunlarla ilgili çalisiyoruz. Transferi geçen sene de çok hizli hallettik. Her seferinde bir adim daha iyisini nasil yapacagimizi çalisiyoruz. Bu seneden çikaracagimiz birçok ders var. En yakin hedef Sampiyonlar Ligi Play-Off’u oynamak gibi duruyor. Rusya, Ukrayna durumlarindan dolayi bu hep degisiyor. Biz sanki Play-Off oynayacakmis gibi çalismamizi yapiyoruz. Trabzonspor için, ülke için Play-Off’a kalmak çok önemli. Hem ekonomik anlamda hem de uluslararasi deneyim adina çok önemli” diye konustu.



“Tarih ‘Sampiyon Trabzonspor’ yazacak”

Coskulu oyunun ne demek oldugunu çok iyi bildigini ifade eden Avci, “Ben bir teknik direktör olarak Trabzon’da da olsam, baska bir kulüpte de olsam, coskulu oyunun anlamini biliyorum. Trabzonspor gibi oynamak diye bir sey var. Bunun bazen esprisini de yapiyorum. Coskulu oyunu Bayern Münih’ten daha iyi oynayan var mi? Geçen maçta Stuttgart’a karsi yüzde 30 topa sahip olmayla oynadi ama Bayern 3-0 yapti. Planlar var. Rakibe göre strateji var. Artik saatlerce ders çalisiyoruz. Hesap kitap yapmazsak oyuncu sorguluyor. Güncel oyunu, eldeki oyuncu hangi profile uygunsa, ona göre oyun seçecegim. Karadenizliyim. Hayatim boyunca samimi ve dürüst oldum. Bazen final kaybedersin, bazen kupa kaybedersin ama bir seyi degistirmek için ugrasirsin. Mevlana’nin bir lafi var; ‘Bir seyi degistirmek istiyorsun, ama olmuyorsa, bir sonraki daha iyi olacak’ demis” diyerek sözlerine devam etti. Tribünde her takim taraftarinin olduguna da dikkat çeken Avci “Tribünde her takim taraftari varsa, bu beni çok mutlu eder. Trabzonspor’un bu seneki oyununa, emegine, yaristigimiz kulüplerin baskanlari saygi gösterdi. Bu sayginin böyle devam etmesinden yanayim. Bu ülkenin önemli takimlarinin, dogru örnek olarak oyunun detayini anlatmamiz gerekiyor. Tribünde diger takim formlarinin olmasi harika bir sey. Her kulüp hata yapmistir. Ben bir yerlere çekilmeye çalisilsam da bunun içine girmeyecegim. Bu güzel oyunun içinde kalalim. 2021-2022 sezonunun sampiyonu Trabzonspor. En büyük hedef buydu. Önümüzdeki hafta puan rekoru kirarsak tarih bunu da yazar” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA