Türk Telekom, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takimlarinin Sponsoru Oldu

Türk sporuna yatirimlarina devam eden Türk Telekom, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Milli Takimlarinin sponsoru oldu.



Türk Telekom, spora verdigi destegi sürdürerek; 81 ilde, 15 farkli bransta, 730 spor kulübü ile down sendromlu, otizmli ve mental sporcuyu destekleyen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takimlarinin sponsoru oldu. Yapilan açiklamaya göre, Türkiye’deki tüm ulusal ve uluslararasi faaliyetleri belirleme, düzenleme ve denetleme yetkisine sahip olan TÖSSFED, özel sporcularin arsivini olusturuyor ve bu sporcularin taninirligini artirmaya, toplumla entegre olmalarini saglamaya ve uluslararasi organizasyonlarda Türkiye’yi en üst düzeyde temsil etmelerine araci oluyor. TÖSSFED’in bünyesindeki Para Atletizm Milli Takimi Agustos 2021’de Esra Bayrak, Fatma Damla Altin ve Mihriban Korkmaz ile Tokyo Paralimpik Oyunlarina katilmis ve Esra Bayrak ilk kez Paralimpik Oyunlar dördüncüsü olmustu. Down Sendromlular Futsal Milli Takimi ise Ekim 2021’de Italya’da tarihinde ilk kez Avrupa Sampiyonu olmus, Nisan 2022’de Peru’da yapilan Dünya Sampiyonasi’nda ise bronz madalya alarak önemli bir basariya imza atmis ve sampiyonada dünya üçüncüsü olmustu.

Türk Telekom; ING Basketbol Süper Ligi’nde Türk Telekom Basketbol Takimi ile mücadele ederken, TV platformu Tivibu ile Erkekler ve Kadinlar Basketbol Süper Ligi’ni yayinliyor. Sirket ayrica basketbol, eskrim, yüzme, atletizm, güres, badminton gibi alanlarda 39 ilde ve 33 bransta yaklasik 6 bin sporcuya desteklerini sürdürüyor.

Kaynak: İHA