Toroglu Açiklamasi 'Türk Futbolu Batakta, Kurtulma Sansi Da Yok'

Ünlü futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroglu, 12. Kocaeli Kitap Fuari’nda Türk futbolunun geldigi noktayi degerlendirdi.

Kocaeli 12. Kocaeli Kitap Fuari, ilk günden büyük bir yogunluga sahne oldu. Bu yil ‘Siir’ ana temasiyla kapilarini açan fuar Kocaeli Kongre Merkezi’nde birbirinden ünlü isimleri agirliyor. Bu isimlerden biri de, ünlü futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroglu oldu. Toroglu, yasam öyküsünü ve anilarini kaleme aldigi ‘Oynadim, Oynattim, Oynatalim’ isimli kitabini Akçakoca Salonu’nda düzenlenen söyleside okuyucularina anlatti.

Toroglu, bir futbolseverin ’Türk futbolu nereye gidiyor?’ sorusuna, "Futbol bir yere gitmiyor. Çünkü bana göre kurtulma sansi yok. Düsünebiliyor musunuz, Türk futbolunda ’VAR’ konusmalarini dinlemek isteyen hakemler var. Bu yüzden futbol iyi degil, batakta. Bunun yabanci futbolcuyla da ilgisi yok. Parayi menajer ile kulüp yöneticileri paylastigi sürece bu böyle gider. Türk futbolunda temizlik yapmak gerekir ancak bu kafayla yapamayiz" seklinde cevap verdi. Toroglu, konusmasinin devaminda Trabzonspor’un bu sezon hakkiyla sampiyon oldugunu da belirtti.



"Kadin futbolcular müthis oynuyor"

Futbol oynadigini söyleyen kadin futbolseverin ’Kadinlar Ligi’ni nasil buluyorsunuz ?’ sorusuna samimi bir sekilde cevap veren Toroglu, "Bazen televizyonda Amerikan ve Almanya kadin ligini izliyorum. Bizim erkek futbolculardan iyi oynuyorlar. Kiskanmiyorum desem yalan oluyor. Mücadelelerine bayiliyorum, müthis performans gösteriyorlar" dedi.



"MHK Baskani olmak istemedim"

Bir futbolseverin ’MHK Baskanligi’ni düsünmediniz mi?’ sorusuna da net cevaplar veren Toroglu, "1973 senesinde Ankaragücü’nde oynarken Fenerbahçe maçi ile Türkiye Kupasi maçi oynadik, 2-1 galip geldik. 8 kisi kaldigimiz maçta kirmizi kart gören futbolculardan biri de bendim. Maçtan sonra hakemlik sistemini düzeltecegim dedim ve 10 yil sonra hakem oldum. Ancak adaleti saglayacak hakem adaletli gelmiyor. Bir gün FIFA hakemi olursam, ne gözlemcilik ne de MHK Baskanligi yapacagim dedim ve sözümde durdum" ifadelerini kullandi.

Toroglu’nun anilari ve iddialari

Toroglu’nun ‘Oynadim, Oynattim, Oynatalim’ isimli kitabinda oldukça tartisilacak anilari ve iddialari yer aliyor. Bunlardan bazilari söyle; ‘Ankaragücü’nde futbol oynarken 8 kisiyle Fenerbahçe’yi yendikleri maçta hangi hakem yüzünden hakem olmaya karar verdi?’, ‘Hangi hakem yüzünden futbolu birakti?’, ‘Bir yil gibi kisa bir sürede FIFA hakemligine nasil yükseldi?’, ‘Tatil ettigi Trabzon-Besiktas maçinda neler yasandi?’, ‘Hangi efsane futbolcu, antrenörken sike olayina karisti?’, ‘Kendisine rüsvet teklif eden Dinamo Tiflis kulübüne nasil ceza aldirdi?’, ‘Aziz Yildirim ile neler yasadi?’ ‘Sansal Büyüka ile yaptigi Maraton programinda neler yasadi ve nasil ayrildi?’

Kaynak: İHA