Sporculari Havuzdan Çikartip Tüm Takimi Diskalifiye Ettiler

Gebze’de yapilan Hokey Türkiye Sampiyonu ve milli takim seçmelerinde yarismaci bir kulübün 6 takiminin birden diskalifiye edilmesi, aileler tarafindan büyük tepki aldi.

Türkiye Hokey Sampiyonasi ve milli takim seçmelerinin yapildigi Gebze Kapali Yüzme Havuzu’nda, Kocaeli Deniz Yildizlari takiminin yaristigi esnada turnuva komitesi, takim sporcularina havuzdan çikmalarini ve salonu terk etmelerini söyleyerek, takimlarinin diskalifiye oldugunu belirtti.

Genç sporcular adeta neye ugradiklarini anlamayarak ailelerinin yanina gitti.

Bu duruma tepki gösteren aileler, federasyon yetkililerine ulasmak isteseler de ulasamadilar. Aileler spor salonunun önünde toplanip tepki göstermeye baslayinca bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uyarilarina ragmen dagilmayan ailelere bir süre sonra federasyon tarafindan teblig ulastirildi. Tebligde, “Takimlarinizdaki bir sporcunun transfer islem hatasindan dolayi bütün alt takimlariniz oyunlardan ve tüm faaliyetlerden ihraç edilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Deniz Yildizlari Takim Kaptani Fatih Çakar, “Daha öncede bu yeni seçilen federasyon yönetimi bizim takimimiza ayni tarzda cezalar verdiler. 12-15 Mayis tarihinde Hokey Türkiye Sampiyonasi ve milli takim seçmeleri yapilmaktadir. Deniz Yildizlari olarak toplamda 6 takim ile katildik ikinci gün oyunlarini tamamladigimizda aksam 17.30’da federasyon tarafindan bize bir evrak teblig edildi ve bu tebligde bir alt takimimizda olan sporculardan birinin transferi ile ilgili bir problem oldugunu ve bu yüzden de Kocaeli Deniz Yildizlari takimlarinin faaliyetlerini durdurma karari alindi. Mesai bitim saati olmasi sebebiyle itiraz edemedik hem de genç sporcularin ailelerini buraya toplamaya sebep oldu bu durum. Bizi çok üzen ve magdur eden bir durum oldu. Bu haksizlik karsisinda sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu durumu yeni seçilen federasyon yönetiminde birkaç defa daha yasadik. 9 Mayis tarihinde yapilacak olan turnuva için 6 Mayis’ta verdigimiz esameden 3 sporcumuzu kabul etmediler, bu turnuvada daha oyunlara baslamadan bir sporcumuza 10 maç ceza verildi” diye konustu.

Sporcularin aileleri adina konusan bir sporcunun babasi Ersin Tezcan ise, “12-15 Mayis hokey turnuvasina çocuklarimiz çok iyi hazirlandilar. Geçtigimiz persembe günü turnuva basladi.

Çocuklarimizin oyunlari sebebini bilmedigimiz nedenden dolayi komite tarafindan durduruldu. Bundan hiç kimse bir sey anlamadi, biz bütün ailelerle birlikte olayi anlamaya çalistigimiz esnada bütün takimimizin oyunlardan ihraç edildigini ögrendik. Sebebini bilmedigimiz bu olayda ciddi sekilde magduruz. Hiç bir federasyon yetkilisine ulasamiyoruz ve yardim alamiyoruz. Hiç kimse bize bu konuda açiklama yapmiyor. Çocuklarimiz çok üzgün ve hayal kirikligi yasiyor ve bunca emekler bosuna gitti. Federasyon baskaninin burada olmamasina bir anlam veremiyoruz. Burada kimse yok, kimseye bir sey soramiyoruz. Acilen yetkililerin bir açiklama yapmasini ve bu durumun düzeltilmesini daha sonrada oyunlarin kaldigi yerden devam etmesini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA