Riza Çalimbay Açiklamasi 'Tek Amacimiz Kupayi Almak'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, bu sezon tek hedeflerinin Türkiye Kupasi oldugunu söyledi. Çalimbay, "Tek amacimiz kupayi alip bunu taçlandirmak, kupayi Sivasimiza vermek" dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, kulübün resmi internet sitesine açiklamalarda bulundu. Çalimbay, Ziraat Türkiye Kupasi’nda yari final ikinci maçinda tribünleri dolduran taraftarlara tesekkür ederek mükemmel bir taraftar destegi oldugunu söyledi.

Kendisi için taraftarin her zaman 12. adam degil, 1. adam oldugunu belirten Çalimbay, Alanya maçinda maglup durumdayken yapilan destekle güzel bir oyun sergileyip golü bulduklarini aktardi.

"Tarihinde ilk defa Sivasspor finale kaliyor" diyen Riza Çalimbay, takimin finale nasil geldigini, neler yaptigini, ne sikintilar yasadigini görüp bunlarin kiymetini iyi bilmek gerekliligini dile getirdi.

Sivasspor için her türlü fedakarligin yapilmasi gerektigini aktaran Çalimbay, sunlari kaydetti:

"Takimi maça hazirlamak, iyi bir duruma getirmek, motive etmek için her seyin yapilmasi gerekiyor. Istanbul’da en çok Sivasli yasiyor. Bu da Sivas için hakikaten tarihi bir firsat. Bunu degerlendirmemiz gerekiyor. Onun için de herkesin fedakarlik yapmasi gerekiyor. Yönetimin, taraftarlarin bizlerin de fedakarlik yapmasi gerekiyor. Kafamizi iyice yormamiz kalan iki haftayi mükemmel sekilde bitirmemiz gerekiyor. Iki hafta maç oynayacagiz. Kasimpasa maçin da bazi arkadaslarimizi dinlendirdik. Galatasaray maçinda oynayan hemen hemen hepsini dinlendirdik. Sadece kupada cezali oldugu için Mustafa Yatabare’yi oynattik. Biz o maçi bazi arkadaslarimiz kendi kendilerine yorum yapabilirler ama bizim o maçta takimi korumamiz gerekiyordu koruduk onda da hakli çiktik."

"Her seyimizi kupaya verdik"

Çalimbay, bu süreçte 50’den fazla maça çiktiklarini, müsabakalarda sakatliklardan dolayi sikinti yasadiklarini kaydetti.

Çalimbay, "Su anda her seyimizi kupaya verdik. Finale de kadar geldik. Artik herkesin finalde bu takima sahip çikmasi gerekiyor. Herkesin bu takima fedakarlik yapmasi gerekiyor. Onun disinda zaten bu takim bana göre gerektigi her seyi yapti. Sivas’a çok güzel günler yasatti. Hiçbir zaman Sivas’in tarihinde üst üste Avrupa’ya gittigi bir zaman da yok. O da bizim için bir talih. Aldigimiz puanlar bizim için bir talih. Avrupa kupalarina gitmek hakikaten çok güzel bir sey, yani 3 sezondur güzel seyler yaptik. Tek amacimiz kupayi alip bunu taçlandirmak, kupayi Sivas’imiza vermek." degerlendirmesinde bulundu.

"Hedefimiz oradan puan ve puanlar almak"

Deplasmanda karsilasacaklari Rizespor ile ilgili konusan Riza Çalimbay, bu maça tam kadro çikma sanslarinin olmadigini söyledi.

Takimdaki diger futbolculara sans verilmesi gerektigine deginen Çalimbay, "Tek hedefimiz oradan puan ve puanlar almak. Çünkü ligin sonu geliyor. Oyuncularda yorgunluk, bikkinlik her sey olabilir. Onlari güzel sekilde ayarlamak, dengelemek gerekiyor" dedi.



"Kayseri bizim kardes ilimiz"

Kalan müsabakalardan iyi sonuçlar almak istediklerini anlatan Çalimbay, "Kasimpasa maçinda maglup olduk diye üzüldüm. Ama mecburen de öyle bir kadro çikarmak zorundaydik. Burada da 2 tane maçta birinci Rize, ikincisi de zaten çok tesadüf bir sey Kayserispor ile oynayacagiz. Kayseri ile oynayacagiz ve 3-4 gün sonra da Kayseri ile kupada final oynayacagiz. Suna çok sevindim, biliyorsunuz Kayseri ile Sivas arasinda bir gerginlik var. Çok eskiden. O bitti artik. Kayseri bizim kardes ilimiz. Buradan bazen uçaklar kalkmaz oraya gideriz, oradan yolculugumuzu yapariz. Yani çok seyi paylastigimiz bir yer Kayseri. Onlarla maç oynamak çok güzel bir sey. Iki Anadolu takiminin kupa maçini oynamasi bence büyük bir olay. Bu kadar bütçeye sahip olan Fener’i, Galatasaray’i, Besiktas’i, Trabzon’u diger takimlar da dahil yani bizden ve Kayseri’den daha büyük bütçelere sahip takimlar var onlar yok ama bir Sivas bir Kayseri var. O yüzden iki il de iki takim da bunun kiymetini bilip güzelce, centilmence mükemmel bir mücadele edip maçi oynamamiz gerekiyor. Öyle de oynayacagiz. Tabi ki hak eden de maçi kazanacak. Bu bir gerçek. Ama biz çok istiyoruz çünkü Sivasspor’un Türkiye Kupasi yok. Kayseri’nin tahmin ettigime göre bir kupasi var onun için biz de onu basarmak istiyoruz. Tek hedefimiz bu" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA