Özel Sporcular Malta'da

Özel Olimpiyatlar Malta Davetli Avrupa Oyunlari’nda TÖSSED’li sporcular Türkiye’yi temsil edecek. Ay-yildizlilar, çesitli ülkelerden 450 sporcunun katilacagi sampiyonada atletizm, bowling ve masa tenisinde 14 sporcu ile madalya mücadelesi verecek.

Baskanligini Dilek Sabanci’nin yaptigi Türkiye Özel Sporcular Spor Egitim ve Rehabilitasyon Dernegi (TÖSSED) sporculari sezona hizli basladi.

TÖSSED çatisi altinda Türkiye’yi 1982 yilindan bu yana Dünya ve Avrupa Oyunlari’nda toplam 11 spor bransinda temsil eden özel sporcular, Özel Olimpiyatlar Malta Davetli Avrupa Oyunlari için bu ülkeye gitti. Avrupa ve disindaki ülkelerden 450’yi askin sporcunun ‘Bana kazanma sansi ver. Kazanamazsam bile çabamda cesur olmama yardim et’ mottosu ile yarisacagi oyunlar 18 Mayis Çarsamba günü sona erecek. Türkiye oyunlarda atletizm, bowling ve masa tenisi branslarinda 14 özel sporcu ile mücadele edecek.

Dilek Sabanci: “Her çocuk özeldir fakat bazilari daha özeldir”

Oyunlarin açilis töreninde yer alacak olan TÖSSED Baskani Dilek Sabanci, babasi merhum Sakip Sabanci’nin büyük çabasi ile Türkiye’de baslatilan özel bireylerin spor yolu ile topluma kazandirilmasi hamlesinin tüm hizi ile sürdügüne dikkat çekerek, “Her çocuk özeldir. Fakat bazilari daha özeldir. Babam Sakip Sabanci ve bir avuç gönüllü arkadasinin yaklasik 40 yil önce attigi tohumlar yeserdi, meyvelerini vermeye basladi.

Simdi geriye baktigimizda basta özel çocuklarimizin aileleri olmak üzere, toplumun umutlarinin yeserdigini gözlemleyip, ’Nasil daha iyisini yapariz? Nasil daha çok özel çocugumuza ulasiriz’in arayisina girdik. Toplumun tüm kesimleri el ele verirse, daha fazla çocugumuzun hayatini güzellestiririz" diyerek sampiyona öncesi açiklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA