Olimpiyat Sampiyonu Kiroglu'na Büyük Ödül

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Milli Karateci Sabri Kiroglu’nu Brezilya’da düzenlenen Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari’nda gösterdigi basaridan dolayi ödüllendirdi. Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, milli sporcuya 100 bin TL ödül verdi.

"Spor Sehri Düzce" slogani ile Düzce’de sporun gelismesi için önemli adimlar atan Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, sampiyon sporculari agirladi. Brezilya’da düzenlenen 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarinda büyük basari elde ederek ferdi kata da gümüs madalya, takim kata da ise altin madalyayi ülkemize kazandiran Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcusu Sabri Kiroglu ile Türkiye ikinciligi elde eden milli güresçiler Sergen Türkan ve Özgür Çaglayan, Belediye Baskani Özlü tarafindan ödüllendirildi.

"Dünya sampiyonlari çikartmak için çalisiyoruz"

Belediye Baskani Faruk Özlü, elde ettigi basari ve ülkemize yasattigi gururdan dolayi Sabri Kiroglu’na tesekkür ederek, “Spor Akademisini kurduk. Düzce’de sporun her bransini destekliyoruz. Yaz aylari itibariyle bu destegimizi daha da arttiracagiz. Spor Akademisi özellikle belirli branslardaki çalismalari destekleyecek ve daha çok sampiyonlar çikaracagiz. Spor sehri Düzce olma yolunda önemli bir adim attik. Spor Akademimizin katkilari ile önümüzdeki dönemde daha çok Dünya sampiyonlari çikacak. Milli sporcularimiz Sabri Kiroglu ve genç güresçi kardeslerimizi elde ettikleri basarilarindan dolayi tebrik ediyorum” dedi.



Baskan Özlü’ye tesekkür eden Sabri Kiroglu ise, “Daha önce ferdi ve takim kata da dünya sampiyonu olmustum. O günde söz vermistim Olimpiyat sampiyonu olacagim diye. Bu defa da Isitme Engelliler Olimpiyatlari’nda ferdi de ikinci, takim halinde ise olimpiyat sampiyonu oldum. Ferdi de yenildigim için üzgünüm ama takim olarak sampiyon oldugumuz için bu hedefime ulastigimi düsünüyorum. Yarismalar çok heyecanli geçti. Bir sporcunun yarismak istedigi en üst seviye olimpiyatlar. Bu bana nasip oldugu için çok mutluyum. Üstüne birde 2 madalya aldigim için Düzce’ye, ülkeme bu madalyalari kazandirdigim için mutluyum. Spora kattigi degerler için Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’ye tesekkür ederim. Daha da iyisini yapacagimiza inaniyorum” ifadelerinde bulundu.

“Ukraynali magduriyeti ile yendi”

Olimpiyat ikincisi Sabri Kiroglu finalde kendisinin daha basarili olmasina ragmen hakemlerin savas nedeniyle magdur olan Ukraynali rakibini kazandirdigini belirterek, takim olarak olimpiyat sampiyonlugunu kazanmalarindan mutlu oldugunu söyledi.

Kiroglu; “Brezilya çok sicak diye beklerken çok soguk bir iklime denk geldik. Bu da yarisma öncesi isinirken ortam çok soguktu. Normalde bir yarisma için 1 saat öncesinden isinirken Brezilya da 3 saat öncesinden isinmaya basladim. Bunun nedeni de yazlik bölge oldugu için tavanlar tas seklinde yapiliyor. Birde isitma sistemi falan yoktu. Bizde zor sartlar altinda isinarak yarismaya çiktik. Ilk önce ferdi yarismalarim oldu. Elemeleri geçtikten sonra finale kaldim. Finalde rakibim Ukraynaliydi. Savas olmamasini bizde istiyoruz. Ukrayna halkina buradan desteklerimizi iletiyoruz ama hakemlerde sikinti yasadik. Müsabakanin benim hakkim oldugunu düsünüyorum ama olmadi. Saglik olsun. Olimpiyat ikinciligi de benim için büyük basari. Pesinden takim yarismalari vardi. Takim kata da yine rakibimiz Ukrayna’ydi. Bu defa birinciligi Ukrayna’ya kaptirmamak gerekiyordu. Birinciligi basardigimiz için çok mutluyum” diye konustu.

Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, konusmasinin ardindan Olimpiyat ikincisi Milli sporcu Sabri Kiroglu’na 100 Bin TL’lik ‘Olimpiyat Basari Ödülü’ ve güres müsabakalarinda Türkiye ikinciligi elde ederek büyük bir basari sergileyen genç güresçilere hediyelerini verdi.

Kaynak: İHA