Özel Sporcular Kiyasiya Mücadele Etti

Kars’ta ‘Engelliler Haftasi” etkinlikler çerçevesinde düzenlenen atletzim yarislari katilan özel sporcular kiyasiya mücadele etti.

Özel Sporcular Kars Il Baskanligi’nca Atletizm Pisti’nde düzenlenen etkilikler, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Etkinligin açilisinda konusan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Baskani Birol Aydin, “20 yil önce televizyonlarini açtiginiz zaman televizyonlarda evlere kapatilmis zincirlenmis, dövülmüs engellileri görüyordunuz. Ama simdi televizyonu açtiginiz zaman Cumhurbaskanimizin himayelerinde son 20 yilda engelliler Dünya’da, Avrupa’da altin madalyalar alan Türk Bayragini dalgalandiran özel kardeslerimizi görürsünüz” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yardimcisi Mehmet Zahid Dogu, “Engellilik Allah tarafindan gelen kader olmakla beraber biz yine onlarin yaninda olan destekleyen agabeyleri, büyükleri, kardesleri olarak sahip çikip, onlarin en büyük destekleri olmamiz gereken hem insani olarak, hem de bir kamu görevlisi olarak sorumlulugumuz oldugu inancindayim” diye konustu.

Etkinlikler özel sporcularin gösteriyle devam etti. Daha sonra kategorilerine göre özel sporcular yaristi. 100 metre ve 200 metrede kiyasiya yapilan yarislarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafindan madalya ve çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA