Nilüfer Spor Senlikleri'nde Heyecanli Yarislar

Binlerce ögrenciyi farkli spor dallari ile bulusturan Nilüfer 20. Uluslararasi Spor Senlikleri’nde düzenlenen tirmanma yarislari heyecanli anlara sahne olurken, futbol, voleybol, plaj voleybolu, hentbol, satranç, masa tenisi branslarindaki mücadeleler de keyifli geçti.

Nilüfer 20. Uluslararasi Spor Senlikleri’nde haftanin son gününde tirmanma yarislari heyecani vardi. 19 okuldan ve 162 ögrencinin katilimiyla gerçeklesen tirmanma yarislari Nilüfer Belediyesi Görükle Tirmanma Duvari’nda gerçeklesti. 6 kategoride yarisan ögrenciler farkli rotalarda hedeflere en kisa sürede tirmanmaya çalisti. Heyecanli geçen yarislarda dereceye girenler ödüllerini aldi.

37 okul ve 518 ögrencinin katildigi futbol gençler kategorisinde de mücadeleler heyecanli ve çekismeli geçti. Maçlarin ardindan seri penalti atislari sonunda Öncü Koleji’ni yenen, 3 Mart Azizoglu Egitim Kurumlari Sampiyon oldu.

49 takimin 588 ögrencinin katildigi voleybol gençler kategorisi maçlari da profesyonel karsilasmalari aratmadi. Çekismeli geçen maçlarin ardindan genç kizlarda Asal Koleji, erkelerde ise Çamlica Anadolu Lisesi ödülü aldi. 48 okul ve 192 ögrencinin mücadelesine sahne olan gençler plaj voleybolu müsabakalarinda erkeklerde Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kizlarda da Asal Koleji birinci oldu.

12 okul ve 163 ögrencinin katildigi hentbol bransinda minik erkeklerde özel 3 Mart Azizoglu Egitim Kurumlari, küçük ve yildiz erkelerde Vahide Aktug Ortaokulu , genç erkeklerde ise Asal Koleji sampiyon oldu.

Masa tenisi müsabakalarinda da 138 okul ve 552 ögrenci 8 ayri kategoride yaristi.

Kaynak: İHA