Manchester City, Sergio Agüero'nun Heykelini Dikti!

Manchester City, Etihad Stadyumu’nun girisine eski oyuncusu Sergio Agüero’nun heykelini dikti.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City, 2011-2012 sezonunda son dakikada attigi golle takimini sampiyon yapan Sergio Agüero’yu unutmadi. Arjantinli yildiz futbolcunun heykeli, Andy Scott tarafindan tasarlandi ve eski takim arkadaslari Vincent Kompany ve David Silva’nin anitlarinin yanina yerlestirildi.

Manchester City tarihinin en golcü oyuncusu Sergio Agüero’nun heykeli, 10 sene önce 90+4’te Queens Park Rangers’a attigi ve sampiyonlugu getiren golün yildönümünde açildi.

Kulüp tarihinde özel bir yere sahip

2011’de Atletico Madrid’den Manchester City’ye transfer olan Sergio Agüero, mavi-beyazli formayla 15 kupa kazanirken, 390 maçta 260 gol atti. Arjantinli yildiz, Ingiliz ekibinin simdiki sahibi Seyh Mansour dönemdeki ilk Premier Lig sampiyonlugunu kazandiran golü atmasiyla kulüp tarihinde özel bir yere sahip. Yakin zamanda Premier Lig Onur Listesi’ne giren Agüero, City’de geçirdigi bu süre boyunca 5 Premier Lig sampiyonlugu, 1 FA Kupasi ve 6 Lig Kupasi dahil 15 kupa kazandi.

"Bu çok özel bir sey”

Ingiliz ekibinin sosyal medyada hesabindan yaptigi video paylasimda duygularini dile getiren Agüero, ”Gerçek su ki bu benim için çok güzel ve özel bir sey, 10 yil önceki halimi bu sekilde görmek çok heyecan verici. Bu 10 yil içinde birçok sampiyonluk kazandim ve kulübün dünyanin en iyilerinden birisi olmasina yardimci olabildim. Sehirde her zaman hatirlanmam için yapilan bu anit için kulübe minnettarim. Bu çok özel bir sey” dedi.

Kaynak: İHA