Kocasinan'in Özel Sporcusuna Otizm Engel Olmadi

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü özel sporcusu Riza Kayhan, ilk defa katildigi masa tenisi otizm kategorisinde il sampiyonu oldu. Basarisini Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a armagan eden Riza Kayhan, hedefinin Türkiye Sampiyonlugu oldugunu söyledi. Riza Kayhan’i tebrik eden Baskan Çolakbayrakdar ise özel çocuklarin basaramayacagi hiçbir seyin olmadigini belirterek, Kocasinan sporcusunun buna büyük bir örnek teskil ettigini söyledi.

Egitimden sanata, spordan kültüre hayatin her alaninda engelli vatandaslara destek olduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Burada otizmli kardesimizin basarisina sahitlik ettik. Dünya üçüncüsü olan ve Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takim Antrenörümüz Ugur Ari Koordinatörlügünde Kocasinan Spor Kulübü’nde özel çocuklarimizin sahip olduklari yetenekleri ortaya çikarma konusunda da onlara önderlik ediyoruz. Masa tenisi antrenörlerin de destekleriyle özel çocuklarimiz, büyük bir basari hikayesi yaziyor. Bunlardan biri olan Riza Kayhan kardesimizi tebrik ediyor, basarilarinin daim olmasini diliyorum. Demek ki hiçbir sey engel degil. Özel çocuklarin basaramayacagi hiçbir sey yok. Onlarin hayatini kolaylastirmak için desteklerimizi artirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun düzenlemis oldugu masa tenisi il sampiyonasinda Kocasinan Spor Kulübü özel sporcusu Riza Kayhan, otizm kategorisinde il birincisi olarak Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi.

Kaynak: İHA