Hakan Karaahmet Açiklamasi 'Giresunspor, Bir Basari Hikayesi Yazarak Süper Lig'de Kaldi'

Giresunspor Kulüp Baskani Hakan Karahmet, “Giresunspor, muhtesem bir basari hikayesi yazarak Süper Lig’de kaldi. Simdi mutlulugu yasayalim” dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor’un Kulüp Baskani Hakan Karaahmet, Çotanak Spor Kompleksi’nde basin mensuplariyla bir araya geldi. Süper Lig’in sonuna yaklasilirken sezonun degerlendirmesini yapan Baskan Karaahmet, Giresunspor’la ilgili kamuoyunda olusan iddialara cevap verdi.

“Giresunspor muhtesem bir basari hikayesi yazdi”

Karaahmet, kamuoyunda son dönemde en çok konusulan konularin basinda gelen Giresunspor’un borçlari konusunda yaptigi açiklamada, borçlarin kur farkindan kaynaklandigini söyledi.

Karaahmet, bu duruma ragmen Giresunspor’un bir basari hikayesi yazdigini vurgulayarak, “Biz geçen sene Süper Lig’e çikmis, Türkiye’nin takdir ettigi sempatik bir takimiz. Biz niye mutlu degiliz. Süper Lig’e çikmis ve kalmisiz. Niye mutlu degiliz. Bunun altinda baska ne aranabilir ki. Diyelim ki önümüzdeki sezon Avrupa’ya gittik. Niye Sampiyonlar Ligi’ne gitmedik diye mi elestirilecegiz. Mutlulugu yasayalim su anda. Tabii sezonun içinde futbolun içinde yasanan tartismalar oldu. Ama bitti artik. Kaldik ve bitti. Simdi mutlulugu yasayalim. Giresunspor, muhtesem bir basari hikayesi yazarak Süper Lig’de kaldi. En az bütçeyle kaldi. Hem borç ödüyor hem de takimini ayakta tutmaya çalisiyor. Böyle kaldi. Ben çikip sürekli artik bunlari anlatmak zorunda kalmayayim. Evet Giresunspor’un bir borcu vardi. Ama kur farki olmasaydi bugün bizim 70 milyon civari bir borcumuz olurdu. Süper Lig takimi için büyük bir borç degil. Bunu biz yapmisiz gibi algilanmasi bana ilginç geliyor. Bunu ben yapmadim” dedi.



“Diarra’yi kandirdiklarini düsünüyorum”

Sözlesmesini fesheden futbolcu Mamadou Diarra’yla ilgili konusan Karaahmet, Diarra’nin menajer oyununa geldigini belirterek, “Diarra geçen sezonda bizim oyuncumuzdu. Sözlesmeyi uzatmadi. Oturduk menajeriyle konustuk. 40 Euro verin ve lig sonuna kadar kalalim dedi.

20-30 bin Euro da prim verelim ve sezon sonunda gidersin dedik. Sonra Diarra’nin menajeri parayi kendi hesabina istemis. Avukatlarimiz görüsmeyi sürdürürken bizimkiler tamam diyorsaniz parayi yatiralim demis. Birazda güven lazim. Çünkü Diarra’nin alacagi daha fazla. Feshedebilir o an. Sonra para menajerin hesabina yatiyor. Ama 2 gün sonra Diarra sözlesmeyi feshetmis. Aradan bir hafta geçtikten sonra muhasebe bize paranin aradaki bir bankada bekledigini söyledi.

O zaman menajer bizi kandirdi dedik. Diarra genç birisi. Onu kandirdiklarini düsünüyorum” dedi.



“Balde kalmak istedigi için tepki göstermis”

Ibrahima Balde ile ilgili de açiklama yapan Karaahmet, “Hocamizin raporuyla Balde’ye izin verildi.

2 hafta kalmis. Seyirci soruyor Balde nerede diye. Bizde izin verdik dedik. Sözlesmesi bitti zaten. Biz de tesekkür ettik. Balde buna kizmis ve tepki göstermis. Gösterebilir. Geçen gün birlikteydik. Neden böyle yaptigini sordum. Kalmak da istiyor. Ama profesyonellik böyle. Geçen senede aynisi oldu. Bu futbolcularini buraya ben getirdim. Ama ayrilma kararini da vermek zorundayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA