Eskrimciler, Akdeniz Sampiyonasi'nda 4 Madalya Kazandi

Ürdün’de bugün baslayan ‘Yildizlar ve Gençler Eskrim Akdeniz Sampiyonasi’nda piste çikan milli eskrimciler sampiyonanin ilk gününü 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya ile tamamladi.

Yildizlar ve Gençler Eskrim Akdeniz Sampiyonasi’nda Türkiye 4 altin madalya kazandi. Yildizlar epede Aleyna Ertürk ile Yalgin Yeter altin madalya elde ederken; yildiz kizlar flörede Alisa Isbir gümüs, yildiz kizlar kiliç kategorisinde piste çikan Nil Güngör ise bronz madalya kazandi.

Baskent Amman’da düzenlenen sampiyonada bugün epede mücadele eden Aleyna Ertürk finalde karsilastigi Italyan Eleonora Sbarzella’yi 15-10, Yalgin Yeter ise finalde Italyan rakibi Leonardo Cortini’yi 15-7 yenerek sampiyon olurken; Alisa Isbir finalde Italyan sporcu Greta Collini’ye 15-9 maglup olarak gümüs madalya kazandi. Kiliç bransinda ise Nil Güngör yari finalde karsilastigi Fransiz Alexandra Manga’ya 15-7 yenilerek final sansini kaçirdi ve bronz madalyanin sahibi oldu.

Bugün ayni zamanda yildiz erkekler kiliçta Tolga Aslan, yildiz erkekler flörede ise Tan Sezer turnuvayi 9. sirada tamamladi.

Sampiyona yarin gençler kategorisinde oynanacak maçlar ile devam edecek.

Kaynak: İHA