Edirneli Judocu Romanya'dan Bronz Madalya Ile Döndü

Edirneli judocu Elif Baskut, 70 kilogram Ümit Milli Takimi adina Romanya’da yapilan Ümitler Avrupa Kupasi Judo Turnuvasi’nda bronz madalya geri döndü.

Romanya’da yapilan Ümitler Avrupa Kupasi Judo Turnuvasi’na milli takim adina katilan Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü Sporcusu Elif Baskut 70 kilogramda bronz madalya aldi.

Hedefleri dogrultusunda adim adim ilerledigini söyleyen Elif Baskut en büyük hedefinin Avrupa Gençlik Olimpiyatlari, Avrupa Sampiyonasi ve Dünya Sampiyonasina hazirlandigini ve sampiyon olmak istedigini belirtti.

Milli takim adina yarisan sporcusunun Milli Takimi temsil ettigini vurgulayan Trakya Üniversitesi Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sengül Demiral hazir bir sekilde ülkeyi kürsüde sampiyon olarak ve Istiklal Marsi’nin okunmasi için gerekli psikolojik destegi de vererek en hazir bir sekilde götürmek için yogun bir sekilde destek olduklarini söyledi.



Öte yandan Trakya Üniversitesi Judo Takimi bu gün baslayan ve 16 Mayis tarihine kadar Afyon ilinde yapilacak olan Üniversiteler arasi Türkiye Judo Sampiyonasina katilacak.

Trakya Üniversitesi Judo Takimi sorumlu antrenörü, Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Demiral takimin hedefinin bu yil yapilacak olan Dünya Üniversite Oyunlarina sporcularla katilabilme basarisini göstererek, Oyunlarda Kürsüye çikarak madalya kazanmak oldugunu vurguladi.

Kaynak: İHA