Antalyasporlu Yüzücüler Dünya Sahnesinde

Italya’nin Piombino bölgesinde Len European Aquatics tarafindan düzenlenen ve çesitli ülkelerden 98 erkek 51 kadin sporcunun katilimiyla gerçeklesen Açik Su Len Cup 2 ayaginda yarisan Türkiye Yüzme Milli Takimi kadrosunda bulunan Antalyaspor’un sporcularindan Emir Batur Albayrak ve Sevim Eylül Süpürgeci 10 kilometrelik mesafede elde ettikleri dereceler ile 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasinda Macaristan’da düzenlenecek olan Dünya Büyükler Açik Su Yüzme Sampiyonasina katilmaya hak kazandi.



Rekortmen yüzücü Emir Batur Albayrak, 98 erkek sporcu arasindan 35. olarak yarisi tamamlarken, Atakan Ercan 59., Poyraz San Askin 61., Ahmet Efe Söker 64. ve Ahmet Efe Güldag 67. oldular.

Kadinlar kategorisinde yarisan milli sporcular Sevim Eylül Süpürgeci ve Talya Erdogan 51 sporcu arasinda 25. ve 26. siralari elde ederek uluslararasi arenada ses getiren bir basariya imza attilar.

Kirmizi beyazli sporcular ile birlikte milli takim kampinda görev alan yüzme takiminin bas antrenörü Turgay Demircioglu, bu zorlu yarista kazanilan basarilarin hem Türkiye Açik Su Yüzmesi hem kulüp hem de sehir adina çok önemli basarilar oldugunu vurgulayarak, uluslararasi seviyede basarilarin devamli olmasi için çalismalarini gayretle sürdüreceklerinin altini çizdi.

Kaynak: İHA