Alanyaspor Açiklamasi 'Olmayan Korner Ve Faul Uyduran Hakem Atilla Karaoglan Vicdanen Rahat Mi?'

Alanyaspor’dan Ziraat Türkiye Kupasi yari final rövans maçinda hakem hatalari hakkinda yazili açiklamada bulunularak, "Olmayan korner ve faul uyduran hakem Atilla Karaoglan vicdanen rahat mi?" denildi.

Alanyaspor tarafindan yapilan açiklamada finale kalan Sivasspor ve Kayserispor’u kutladiklari belirtildi. Ayrica Alanyaspor teknik ekibi ve futbolculari gösterdikleri mücadele için tebrik edildi.

Hakem hatalarinin vurgulandigi açiklamada, "Sivasspor ile oynadigimiz yari final rövans maçinda yedigimiz beraberlik golü öncesinde olmayan faulü uyduran, arkasindan bir de rakibimiz lehine olmayan bir korner uyduran hakem Atilla Karaoglan vicdanen rahat mi? Merak ediyoruz. 3-5 metreden net pozisyonlari görememesi akil alir gibi degil. Golle sonuçlanan bu bariz hatalari kamuoyunun takdirine birakiyoruz. Ayrica yasadigimiz bir kaç konuyu da Türk futbolunda bir daha yasanmamasi adina dile getirmek istiyoruz" ifadeleri kullanildi.

"Sivasspor’a yakismadi"

Oyunu yavaslatma çabalarinin Sivasspor’a yakismadigini belirten açiklamanin devaminda, "Saha kenarindaki top toplayicilarin sürekli toplari saga sola atarak taç atislarini geciktirmeye çalismasi üzerine 4’üncü hakem Can Cengiz, ’Benim öncelikli görevim degil. Su an sahaya odaklandim’ diyerek olayi geçistirmek yerine, saha komiserine görev verip, top toplayicilarin yerlerini zamaninda degistirebilirdi. Maçin 2’nci yarisinda 2 kez sahaya 2’nci top atilarak oyunu yavaslatma çabalari da ev sahibi Sivasspor’a yakismadi. Görüyoruz ki hem sahadaki oyun anlaminda, hem de saha disindaki kurallarin islemesi konusunda Türk futbolunun Avrupa’da yol alabilmesi için daha çok uzun yillara ihtiyaç var" sözlerine yer verildi.

Kaynak: İHA