Riza Çalimbay Açiklamasi 'Bunun Sonunu Getirmeliyiz'

Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan ve avantajli skorla Türkiye Kupasi’nda finale çikan DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, “Sivasspor’a final hayirli olsun. Simdi önemli olan bunun sonunu getirmek. Komsumuz Kayserispor ile oynamak bana göre çok çok güzel bir sey. Iki Anadolu takimi final oynayabiliyor” dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final rövansinda Alanyaspor ile sahasinda karsi karsiya gelen ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrilarak kupada finale yükselen Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Çalimbay, “Taraftarimiza çok tesekkür ediyoruz. Taraftarlarimiz maçlara gelmedigi için çok üzgün oldugumuzu söyledik ve bu maça gelmelerini istedik ve geldiler. Ben basta Sayin valimize ve belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. Gerçekten onlarda büyük fedakarlik yaptilar ve onlarin sayesinde de tribünlerimiz doldu. Gördügünüz gibi taraftarla maçlar bambaska oluyor. 1-0 maglup durumdayken taraftar destegi ile ataga geçtik ve gol kazandik. Herkes taraftara 12. adamdir der, ben 1. adamdir diyorum. Ne kadar çok taraftarla oynarsaniz o kadar çok motive oluyorsunuz” dedi.



“Sivasspor’a final hayirli olsun

Çalimbay, Kayserispor ile final oynayacaklarini söyleyerek, “Sahanin içine gelince, ilk maçta aldigimiz bir galibiyet var. Bunun neticesi olarak oyuncular zaman zaman bunu düsünüp geri çekilebiliyorlar. Ama biz öyle düsünmedik. Maçin basinda baski kurduk. Ikinci yarida da baski kurduk. Alanya takimi gerçekten iyi bir takim, çok kaliteli oyunculara sahip bir takim. Öyle kolay kolay pes edecek bir takim degildi. Zor anlarda yasadik ama ne olursa olsun iyi mücadele ederek, golümüzü de atarak güzel bir maç kazandik. Sivasspor’a final hayirli olsun. Simdi önemli olan bunun sonunu getirmek. Komsumuz Kayserispor ile oynamak bana göre çok çok güzel bir sey. Iki Anadolu takimi final oynayabiliyor. Bunun için Kayseri’yi de tebrik ediyorum. Tesadüf ligin son maçini Kayseri ile oynayip bir süre sonrada kupada karsilayacagiz. Ligin en çok maç oynayan takimi biziz. Ilk önce biz basladik en son yine ligi biz kapatacagiz. Tüm oyuncularima tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA