Gürpinar Belediyesinden Yildiz Sporcular Için Kutlama Gecesi

Van’in Gürpinar Belediyesi, ilçede basarili olan sporcular ve antrenörler için kutlama gecesi düzenledi.

Gürpinar’da U18 Amatör Ligde sampiyon olan, il amatör liginde ise ikinci olan Gürpinar Belediyespor’un futbolculari ile bölgesel, ulusal ve milli takim seçmelerinde dereceye giren genç sporcular için özel kutlama gecesi düzenlendi.

Kupa ve madalyalar esliginde ilçe merkezinde yürüyen sporcular, daha sonra Gürpinar Belediyesi önünde Belediye Baskani Hayrullah Tanis’in da katilimiyla sloganlar esliginde sampiyonluk kutlamasi yapti. Daha sonra kil çadirinda müzik esliginde devam eden kutlama programinda sporcular gönüllerince eglendiler.

Sporculari göstermis olduklari basarilardan dolayi tebrik eden Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, ulusal karsilasmalarda artik birçok spor dalinda Van’i temsil ettiklerini belirtti.

Futbol, karate, güres ve voleybol sporlari basta olmak üzere birçok spor dalinda gençlere destek olduklarini belirten Tanis, “Gürpinar Belediyesi olarak göreve geldigimiz günden itibaren hizmet belediyeciliginin yani sira sosyal ve kültürel çalismalari da ön plana çikardik. Gürpinar’da artik belediyeciligin tanimi degisti. Çünkü belediyecilik bu memlekette önceden temel açma temel doldurmadan ibaretti. Allah’a sükür bugün Gürpinar her alanda ismini basarilarla duyuruyor. Yol gösterilince, isteyince Gürpinar’imiz her alanda basarili olabiliyor” dedi.

Gürpinar Belediyespor’un kuruldugu 1 yillik kisa süre içerisinde çok önemli basarilara imza attigini kaydeden Tanis, söyle devam etti:

“Bir yil önce kurdugumuz Gürpinar Belediyesporumuz 30 yillik geçmise sahip takimlari bu sezon müsabakalarda devirdi. Önümüzdeki dönemlerde daha zorlu mücadelelere girecegiz. Ilçemizin sizlerden çok daha büyük basari beklentileri var. Gürpinar Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yaninda olduk. Onlari sportif müsabakalara hazirlamak için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Bununla beraber ilçemize spor salonu, gençlik merkezi ve 5 semt sahasi insa ettik. Kisa süre içerisinde de açilislarini gerçeklestirecegiz. Ayni zamanda 10 semt sahasi ve Hosab Mahallesi Gençlik Merkezi için de çalismalarimiz devam ediyor. Her alanda sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edecegiz. Siz yeter ki basariya odaklanin; önce kendinize sonra bize inanin biz her sekilde sizlerin yaninizdayiz.”

Gürpinar Gençlik ve Spor Müdürü Vural Inal ise Gürpinar’da sportif anlamda önemli basarilarin gerçeklestigi bir dönemin yasandigini söyledi.

Belediye eliyle ilçeye yeni birçok sportif tesisin de kazandirildigini kaydeden Inal, “Sunu gördük ki Gürpinarli gençlere imkan verildigi takdirde çok güzel basarilar elde ediyorlar. Biliyoruz ki basari emekle, azimle, maddi ve manevi destekle olur. Gürpinar gençligi adina Belediye Baskanimiz Hayrullah Tanis’a gerçekten çok tesekkür ediyorum. Kapisini ne zaman çaldiysak bizlerden hiçbir zaman destegini esirgemedi” dedi.

Gürpinar Belediyespor Antrenörü Sakir Örgü de, bu yil Gürpinar Belediyespor’un gösterdigi azim ve basariyla tüm sportif ezberleri bozdugunu kaydederek, “Gürpinar Belediyespor bu sezonu Amatör A Takim il ikincisi, U18 takimimiz il sampiyonu, U16 ve U14 takimlarimiz önemli derecelerle bitirdi. Gürpinar’in spora böyle destek veren bir baskani oldugu için çok sansli olduklarini düsünüyorum. Önümüzdeki yillarda da ayni basarilari elde edecegimize inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Karate antrenörü Okan Aksu ve voleybol antrenörü Recep Urgan da, ilçede sportif basarilarin gelmesinden dolayi mutlu olduklarini belirterek, Baskan Tanis’a verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayi tesekkür ettiler.

Sporcular ise çesitli branslarda kazandiklari madalyalarin sevincini Baskan Tanis’la paylasarak Gürpinar’i ulusal ve uluslararasi müsabakada gururla temsil edeceklerini ve basari için daha çok çalisacaklarini söylediler.

Kaynak: İHA