Bayan Futbolculardan Baskan Güder'e 2.Lig Sözü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadinlar Futbol 3.Lig’inde Play-Off oynama hakki elde eden Malatya Bayanlar Spor Futbol Kulübü’nün basarili sporculari ve Kulüp Baskani Dogan Çelebi, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’i makaminda ziyaret etti.

Her daim sporun ve sporcunun yaninda olan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadinlar Futbol 3.Ligi K Grubu’nu namaglup lider tamamlayarak Play-Off oynama hakki elde eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün basarili sporcularini makaminda agirladi. Kulüp Baskani Dogan Çelebi ve antrenörlerin de katildigi ziyarette kadin futbolcularla yakindan ilgilenen Baskan Güder, Malatya’nin tek profesyonel kadin takimini gelecek sezon 2.Lig’de görmek istediklerini belirterek, 19-22 Mayis’ta oynanacak olan Play Off maçinda sporculara basari diledi.

“Hedefimiz 2.Lig’e yükselmek”

Malatya’da Bayanlar Spor Kulübü olarak ses getiren birçok projeye imza attiklarini aktaran Kulüp Baskani Dogan Çelebi, “11 yil önce Malatya’da kurmus oldugumuz ve dünya çapinda da taninan Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak bugüne kadar birçok basariya ve projeye imza attik. Bu sezon grubumuzu lider tamamladik. 8’te 8 yaparak namaglup olarak Play-Off’lara katilmak hakki elde ettik. Önümüzdeki hafta Play-Off maçlarina çikacagiz. Hedefimiz insallah 2.lige çikmak. Kulüp olarak suana kadar 150’in üzerinde kizimizin üniversite okumasina imkan sagladik. Üniversiteye girdikten sonra futbolcularimiza burs destegimiz oluyor. Malatya’da eger bir kizimiza daha dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e de misafirperverligi ve desteklerinden dolayi tesekkürlerimizi iletiyoruz” seklinde konustu.



“Bayanlar spor kulübümüzü desteklememiz gerekiyor”

Türkiye’de Kadin futbolunun giderek yayildigina dikkat çeken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Geçmis zamanda futbol denilince aklimiza ilk olarak erkekler gelirdi. Fakat simdi aklimiza kadinlar geliyor ve kadin futbolunun bütün Türkiye’ye yayilmasini istiyoruz. Hem Avrupa’da hem de dünyada FIFA ve UEFA tarafindan kadin futboluna çok önem veriliyor. Önemli destek veriyorlar. Kadinlar her girdigi ortami güzellestirir. Malatya’da 11 yil önce hocamizin gayretleriyle bu kulübün kurulmasini takdire sayan buluyorum. Kuruldugu günden itibaren güzel basarilara da imza atiyorlar. Bu sezon gruplarini yenilgisiz tamamlamislar. Tebrik ediyorum. Bu basarilini sonucunda Play-Off oynayacaklar ve insallah basarilini 2.Lig ile taçlandiracaklar. Malatya olarak Battalgazi Belediyesi olarak ilimizin takimi Malatya Bayanlar Spor Kulübünün devamliligini sürdürebilmesi için neler yapabiliriz? bunun çalismalarini hep birlikte yapmamiz gerek. Bu kizlarimiza sahip ve destek çikma noktasinda elimizden geleni yapmamiz gerekiyor. Battalgazi Belediyesi olarak desteklerimizi esirgemeyecegiz. Bu kizlarimizin egitim sürecide çok önemli. Kizlarimizi genellikle televizyonlarda görüyorduk, burada agirlamak bizleri mutlu etti. Kizlarimizdan Takimimizi gelecek sezon insallah bir üst ligde görmek istiyoruz. 2.Lig sözü aldik. Play-Off’larda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA