Analig'de Çeyrek Finalistler Belli Oldu

Erzurum’da yapilan ANALIG Hentbol Grup Müsabakalarinda erkeklerde ve kizlarda ilk ikiye girerek çeyrek final bileti alan takimlar belli oldu. Toplam 12 takim Erzincan’da yapilacak Çeyrek Finallerde kendi ellerini temsil edecek. Kizlarda Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Tokat ve Artvin turladi. Erkeklerde Erzurum, Bayburt, Gümüshane, Rize, Trabzon ve Giresun çeyrek final bileti aldi

Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen ve Erzurum GSIM’nin ev sahipliginde yapilan Anadolu Yildizlari Ligi (ANALIG) Grup Sampiyonasi Hentbol Federasyonu’nun teknik destekleriyle yapildi.

Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Spor Salonu’ndaki Kiz Müsabakalarinda Il Temsilcisi Sibel Atan koordinatörlük yaparken, Aziziye Spor Salonu’ndaki erkek müsabakalarinda ise Orhan Aksoy koordinatör olarak görev yapti.

Nefes kesen müsabakalara Erzurum, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu, Gümüshane, Bayburt, Tokat, Ardahan ve Erzincan illeri katildi.

Erkeklerde Aziziye’de oynadi

Erzurum’u erkeklerde Antrenör Orhan Aksoy yönetimindeki Gençlik Spor Temsil ederken, Kizlarda Antrenör Aysen Gögebakan yönetimindeki Özel Günes Koleji temsil etti. Erkeklerde A Grubunda Gümüshane birinci olarak çeyrek finallere kalirken, Rize ikinci olarak Çeyrek Finallere yükseldi.

B Grubunda Erzurum sampiyon olurken, Bayburt ikinci sirada yer alarak çeyrek final bileti aldi. C Grubu da nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Trabzon birinci, Giresun ikinci olarak Çeyrek finale yükseldiler.

Trabzon çifte sampiyon

Iller arasi hentbol Grup Sampiyonasi’nda kiz maçlari Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Spor Salonu’nda oynandi. Trabzon erkeklerden sonra kizlarda da sampiyon oldu. Trabzon kiz hentbol takimi A Grubunda birinci olarak çeyrek finale yükselirken, Rize ikinci olarak çeyrek final bileti aldi.

B Grubunda Ordu birinci Rize ikinci olarak Çeyrek finale yükseldi. C Grubunda Tokat birinci Artvin ikinci olarak çeyrek finale yükselme basarisi gösterdi.

Il Temsilcisi Atan’dan basari dilegi

Erzurum’da yapilan Anadolu Yildizlari Hentbol Grup Maçlarinda dereceye giren takimlara madalyalari verildi.

Hentbol Il Temsilcisi Sibel Atan da, dereceye giren takimlara madalya vererek, Erzincan’da yapilacak olan Çeyrek Final Maçlarinda basarilar diledi.

Atan, “Gerek federasyonumuz, gerekse Il Müdürlügümüzün destekleriyle çok güzel bir organizasyonu daha basariyla tamamladik. Katilan tüm illere tesekkür ediyoruz. Ilk ikide yer alarak çeyrek finallere kalan takimlari da tebrik ediyoruz” dedi.

Bu arada Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Spor Salonu’nda yapilan Müsabakalarda Sibel Atan ile Atilla Dilek gözlemcilik yaparken, Hami Yurtsever, Diyar Kaya, Mehmet Solgun ve Kadir Bayram hakem olarak görev yapti.

Aziziye Spor Salonu’nda yapilan erkek maçlarinda Metin Çavusoglu ve Ismet Bayri gözlemcilik yapti. Rezan Çagil, Baris Imret, Murat Gedikli ve Levent Ulas Bilgi ise hakemlik yapti.

Kaynak: İHA