Altindagli Mete Gazozlar

Altindag’da, Dogantepe Mahallesi’ne insa edilen Mete Gazoz Okçuluk Merkezi hizmete basladi. Altindagli gençler tesise ve okçuluk sporuna büyük ilgi gösterdi. Kisa sürede, 500 Altindagli çocugun kayit oldugu okçuluk merkezinde, gelecegin olimpiyat sampiyonlari ter döküyor.

Mete Gazoz Okçuluk Merkezi Altindag’a günes gibi dogdu. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda altin madalya kazanarak olimpiyat sampiyonu olan milli okçu Mete Gazoz’un isminin verildigi dev tesis, yeni Mete Gazoz’lar yetistirmeye basladi.

Altindagli çocuklar ve gençler, gelecegin olimpiyat sampiyonlari olmak için durmaksizin çalisiyor. Hepsinin ortak bir hedefi var. Her biri olimpiyat sampiyonu Mete Gazoz’u örnek aliyor ve gelecegin olimpiyat sampiyonu olmak için ter döküyor. Altindag Belediyesi tarafindan geçtigimiz aylarda hizmete açilan Mete Gazoz Okçuluk Merkezi, yeni sampiyonlar yetistiriyor.

Eren hedefleri 12’den vuruyor

15 yasindaki Eren Demir bu sporculardan sadece biri Bedensel engelli Eren, yaklasik 2 yildir ilgilendigi okçuluk sporunda gösterdigi basari ile dikkatleri üzerine çekiyor. Eren’in hayali, 2020 Olimpiyat Sampiyonu Mete Gazoz gibi olimpiyat sampiyonu olmak... Ögretmeninin yönlendirmesiyle, ilk olarak Karapürçek Kapali Spor Salonu’nda, Altindag Belediyesi’nin okçuluk kurslarina katilan Eren Demir, o gün eline aldigi oku bir daha birakamamis. Azmiyle ve yetenegiyle dikkatleri üzerine çeken Eren, antrenörlerinin de ilgisini çekince, okçuluk sporunda büyük ilerleme kaydetmis. Kisa sürede kendisini çok gelistiren Eren’in hedefi, kendisine örnek aldigi Mete Gazoz gibi olimpiyat sampiyonu olmak... Bedensel engelli olmasinin okçuluk sporunda basarili olmasina hiçbir engel teskil etmedigini söyleyen Eren, “Hedefleri 12’den vuruyorum, engelleri ortadan kaldiriyorum” diyor.

Çalismalarina artik Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nde devam eden Eren “Evde sikilmaktansa ya da telefonla bos bos zaman geçirmektense buraya geliyorum, hayatim degisiyor. Altindagli çocuklara, bizlere bu imkani sundugu için Altindag Belediyesi’ne ve Baskanimiz Asim Balci’ya çok tesekkür ederim. Herkesi bu imkanlardan faydalanmaya davet ederim” ifadelerini kullaniyor.

“Hem heyecan, hem sevinç”

Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nde yetisen bir diger sporcu adayi ise 9 yasindaki Ismail Kaan Karademir 4 yasindayken basladigi okçuluk sporuna Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nde devam eden Kaan’in hedefi de, ileride Mete Gazoz gibi olimpiyat sampiyonu olmak ve onun gibi sevilen bir sporcu olmak Okçuluk sporuyla babasi sayesinde tanistigini söyleyen Ismail Kaan “Ileride büyük basarilara imza atmak istiyorum. Ok atarken çok mutlu oluyorum, her seyi sifirliyorum, bir sey düsünmüyorum. Sadece heyecan ve sevinç yasiyorum. Herkese tavsiye ediyorum” diyor.

“Tüm çocuklara tavsiye ederim”

10 yasindaki Asli Asuman’in da hedefi basarili bir sporcu olmak Asli evde telefon ya da televizyonla vakit geçirmek yerine Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’ne geldigini ve çok iyi zaman geçirdigini söylüyor. Tüm yasitlarina okçuluk sporuyla ilgilenmelerini tavsiye eden Asli, “Burasi çok güzel. Bizi beden egitimi dersinde getirmislerdi. Ben çok sevdim, devam etmeye karar verdim. Kaliteli zaman geçiriyorum. Hem egleniyorum, hem de ögreniyorum” diyor.

“Altindag spor alaninda 1 numara”

Altindagli çocuklarin gelecege umutla bakmasina aracilik edenler ise kuskusuz ki, antrenörler. Sabahtan aksama kadar çocuklara okçuluk egitimi veren antrenörler, Altindagli çocuklarin hayatini degistiriyor. Hakan Karademir de bu antrenörlerden biri 10 yildir okçuluk sporuna yeni yetenekler yetistirdigini söyleyen Karademir “Mete Gazoz Okçuluk Merkezi kisa bir süre önce açilmasina ragmen yaklasik 500 tane ögrencimiz var. 4 antrenör burada, çocuklarimiza bu sporu en iyi sekilde ögretmeye ve sporu sevdirmeye çalisiyoruz. Yetenekli gördügümüz çocuklarimizi yarismalar için yetistiriyoruz. Altindag spor alaninda Ankara’da gerçekten 1 numara çünkü burada her spor bransinin bir tesisi var. Tekvando, futbol, güres, okçuluk sporlarinin her birinin bir tesisi var. Sporcu potansiyeli de çok fazla Kisa sürede yaklasik 500 ögrencimiz oldu. Biz burada çocuklarimizi bedensel yönden gelistirmenin yani sira, sokaklardan koruyor, suça bulasmalarini önlüyor, onlari ahlaki yönden de gelistiriyoruz. Topluma daha iyi, daha saglikli bireyler kazandirmaya çalisiyoruz. Altindag Belediyesi’nin spora verdigi deger ve destek çok önemli Baskanimiza ve Altindag Belediyesi’ne çok tesekkür ederim” diyor.

“Altindagli çocuklarimiza gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür ediyorum”

Okçuluk sporunun Ankara’daki merkezi olan tesisin tüm Türkiye’ye örnek oldugunu söyleyen Baskan Balci “Milli okçumuz Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda, tarihindeki ilk olimpiyat madalyasini ülkemize kazandirdi. Kazandigi altin madalya ile ülkemize büyük bir gurur yasatan Mete Gazoz’un ismini verdigimiz tesis, insallah yeni milli sporcularin ve sampiyonlarin adresi olacak. Altindagli gençlerimiz ilk günden o kadar büyük ilgi gösterdi, o kadar azimle sarildi ki oklara, temennimizin gerçek olacagina inancimiz tam... Merkeze kisa sürede 500 çocugumuz kayit oldu. Yani tam 500 piril piril, genç ve azimli okçumuz Altindag’da yetismeye basladi.

Hepsine ilgilerinden ve azimlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Altindag’in altin çocuklariyla gurur duyuyorum” ifadelerini kullaniyor.

Kaynak: İHA