Yurtlar Arasi Futbol Turnuvasi Türkiye Finalleri Samsun'da Basladi

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü (KYGM) 35. Futbol Turnuvasi Türkiye Finalleri Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baslama vurusu ile start aldi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlama etkinlikleri kapsaminda 11-17 Mayis tarihleri arasinda 168 sporcu ve antrenörlerinin katilimiyla Samsun’un ev sahipliginde düzenlenecek olan KYGM 35. Futbol Turnuvasi Türkiye Finallerinin açilis programi Ilkadim Baruthane Suni Çim Saha’da yapildi.

Üniversite ögrencilerinin ders disi zamanlarini verimli bir sekilde degerlendirebilmelerine ve her türlü kötü aliskanliklardan korunarak, akademik, sosyal, kültürel ve sportif gelisimlerine katki saglamak amaciyla düzenlenen bu turnuvanin, spor altyapisi anlaminda mükemmel bir potansiyeli bulunan Samsun’un ev sahipliginde yapiliyor olmasindan dolayi memnuniyet duyduklarini belirten Samsun Valisi Zülkif Dagli, “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü tarafindan organize edilen spor müsabakalarinin finallerini Samsun’da baslatiyoruz. Samsun bir spor sehri. Yurtlarimizi gördünüz. Standartlarimiz oldukça yüksek. Bu tesislerin tamaminda sadece ögrencilerin barinmasi degil onlarin yeme-içmesi, isinmalarinin saglanmasi ve internetlerini saglamanin yani sira ögrencilerin hem ruh hem de fiziklerine hitap edecek olan kisisel gelisimlerini saglamalarina yardimci olacak aktiviteler de düzenliyoruz. Bunlarin basinda da spor, sanat, yabanci dil egitimleri ve hobi kurslari gibi etkinlikler geliyor. Spor faaliyetlerini önemsiyoruz. Çünkü sporun bagimlilikla mücadelede çok önemli bir argüman oldugunu biliyoruz. Bu manada amatör spor kulüplerinin çalismalarini da destekliyoruz. 1 hafta boyunca Samsun’da gerçeklestirilecek müsabakalarin centilmenlik içerisinde geçecegini biliyoruz. Firsat buldugunuz sürece Samsun’u gezin ve güzelliklerimizi görün” dedi.

Sporculara basarilar dileyerek bos kalan vakitlerde Samsun’u gezmelerini öneren Samsun Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Nihat Soguk, “Baskanimiz Mustafa Demir’in siz sporculara selamlari ve saygilarini iletiyorum. Samsun çok güzel bir sehir. Gezilecek ve görülecek birçok yeri var. Burada sporun disinda kalan zaman diliminde Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak sizleri gezdirmekten mutlu olacagiz. Geçmiste profesyonel spor yapmis bir agabeyiniz olarak hepinize basarilar diliyorum” diye konustu.

Programda konusan Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu ise “19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami ara programinda Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli yurtlardaki ögrencilerin Türkiye genelinde yaptiklari futbol müsabakalarinin final programini, bakanligimiz ve genel müdürlügümüz Samsun’da olmasini uygun gördüler. Samsun Valiligi himayesinde 19 Mayis’in ruhuna uygun bir sekilde Türkiye finali Samsun’da olacak. 17 Mayis’taki final maçi da 19 Mayis Stadyumu’nda yapilacak. Yurtlarimizda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi gibi pek çok bransi çocuklarimiza yaptiriyoruz. Yurtlar bir barinma yerinden ziyade spor ve sosyal faaliyetlerin yapildigi 2. bir üniversite gibi gördügü mekanlar olarak yapiyoruz. Onlarin da güzel bir örnegini Samsun’da yasiyoruz. Samsun’a gelen sporculara basarilar diliyor, kazanan kardeslik olsun diyorum” seklinde konustu.

Giresun, Mugla, Isparta, Adiyaman, Kocaeli, Karaman, Batman ve Samsun takimlarindan finale adini yazdiran 2 takim final maçini 19 Mayis Stadyumu’nda oynayacak. Turnuva Giresun-Adiyaman maçiyla basladi.

Kaynak: İHA