Yildirim'da Okul Sporlari Senlikleri Basladi

Yildirim Belediyesi, ilçenin ‘spor kenti’ kimligini güçlendirecek çalismalari hayata geçirmeye devam ediyor. Yildirim’a yeni spor tesisleri kazandiran ve mevcut tesislerde de renovasyon çalismalari gerçeklestiren Yildirim Belediyesi, ilçede sporu yayginlastirmak ve tabana yaymak için süratle çalismalarini sürdürüyor.

Yildirim Belediyesi, ilçedeki ortaokul ve liselerden 55 okulun katilimiyla bin 200 ögrenciyi basketbol, voleybol, masa tenisi, stretball branslarinda yapilacak müsabakalarda bulusturuyor. 27 Nisan’da baslayan ve 26 Mayis’a kadar gelecegin yildizlarinin yarisacagi karsilasmalarda basketbol, voleybol, masa tenisi ve streetball branslari Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi’nde, futbol Fidyekizik Futbol sahasinda, futsal ise Yunus Emre Spor Kompleksi’nde yapiliyor. Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, tüm takimlarin final vizesi alabilmek için kiyasiya mücadele edecegi yarismalara katilacak tüm ögrencilere basarilar diledi. ‘Spor Kenti Yildirim’ hedefiyle spora ve sporcuya önem veren çalismalar gerçeklestirmeye devam ettiklerini söyleyen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak ilçemizde spor yapmayan çocugumuz kalmasin diye tüm Yildirim’a hizmet verecek projeleri ortaya koyuyoruz. Kis ve yaz spor okullari ile imkânlarimiz el verdigince bütün çocuklarimiza ulasmaya çalisiyoruz. Bununla da yetinmiyoruz yeni spor tesisleri açmak adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bir spor kenti olarak Yildirim’i daha ileriye tasimak adina elimizden gelen çabayi gösterecegiz” dedi.

Göreve geldigi 2019 yilindan bu yana Yildirim’da sporu tabana yaymak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Baskan Oktay Yilmaz, “Tüm vatandaslarimizin kolaylikla ulasabilecegi spor tesislerini ilçemize kazandirdik. Bursa’nin en büyük spor kompleksi olan ‘Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi’ni ve ‘Ulus Kadin Spor Merkezi’ni vatandaslarimizin hizmetine sunduk. ‘Fidyekizik Spor Tesisi’ni 2 milyonluk bir yatirimla hemsehrilerimiz için yeniledik. Vakif ve Mimar Sinan Mahallemize yerlestirdigimiz portatif havuzlardan binlerce çocugumuz faydalandi. ‘Millet Mahallesi Kapali Pazar Yeri’ni mahalleli kadinlarimiz için spor merkezi yapiyoruz. 2022 yilinda da birçok spor tesisini ilçemize kazandirmaya devam ediyoruz. ‘Dr. Sadik Ahmet Spor Tesisi’mizde renovasyon çalismalarimiz devam ediyor. Orayi da modern bir gençlik ve spor merkezine dönüstürüyoruz. Çalismalarin sürdügü ‘Siracevizler Pazar Alani’na ilave edecegimiz yeni katta da kadin, çocuk ve gençlerimiz için spor salonu hizmetimiz olacak. ‘Mimar Sinan Spor Tesisi’mizi daha modern, konforlu ve çok amaçli bir spor kompleksine dönüstürecegimizin sözünü hemsehrilerimize vermistik. ‘Mimar Sinan Spor Kompleksi ve Kadin Çocuk Spor Merkezi’mizi de yakin zamanda hemsehrilerimizin istifadesine sunacagiz. Akçaglayan, Yigitler ve Beyazit Spor Sahasini da yine görev sürecimizde ilçemize kazandirdik. Insallah yakin zamanda Samanli, Baglaralti ve Isabey Mahallelerimize de birer spor sahasi kazandiracagiz. Bizler sporu tabana yaymak için çalismalarimizi ciddiyetle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA