Vincenzo Montella Açiklamasi 'Begenmiyorlarsa (Batshuayi) Seneye Biz Alalim'

Spor Toto Süper Lig takimlarindan Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Vincenzo Montella katildigi bir programda önemli açiklamalarda bulundu. Ligde en begendigi golcü olarak Batshuayi’yi isaret eden Montella, "Begenmiyorlarsa seneye biz alalim" dedi. Taraftarlar da bu mesaji "hocamiz seneye de bizimle" seklinde yorumladi.



Montella, futbolcu iken de kulübede oturmayi sevmedigini, simdi de sevmedigini ifade ederek, "Maçi hep ayakta izlerim. Futbolcu iken yedek olmadan nefret ederdim. Su anda en çok zorlandigim nokta ise futbolcularimin yedek birakildiginda dogru reaksiyon vermemeleri oluyor. Örnegin yüzde 70 ile çalisiyorlarsa tamamini vermiyorsa beni zorlandiriyor. Kendini hazir tutman gerekiyor her zaman“ diye konustu.



“GEREKIRSE GOLÜNÜZÜ ATIN BANA KÜFREDIN"

Belhanda’nin pazar günü attigi golden sonra kendisine gelerek gol sevinci yasadigini söyleyen Montella, "Ben aslinda bana kötü seyler söylemesini bekliyordum. Baktiginizda çok istekli bir futbolcu ama fiziksel olarak bazi zorluklar yasadi. Bazen futbolcularima sunu söylüyorum. Yedek birakildiginizda tabi ki de bunu kabul etmeyin bunun için bir seyler katmaniz ve bunun için bir seyler yapmaniz geriyor. Gerekirse girin maça gol atin ve bana küfredin“ dedi.



Bir takimda fark olusturan her futbolcunun az süre alanlar oldugunu vurgulayan Montella, söyle devam etti:

"Çünkü onlarin odaklari ve istekleri kendilerini hazir tutmalari üst düzeyde olur. Her an sezonun kaderini degistirebilirler, bunu yapmiyorlarsa zorlanirsiniz"

Balotelli gibi futbolcular hakkinda da konusan Montella, “Bu tür profesyonel iyi ve egolu futbolculari yönetmek için net ve dürüst olmaniz gerekiyor. Bir geçmisleri varsa bunu yansitmakta onlarin elinde. Her zaman dürüst ve net olursan bu tür futbolcularla basarili olursunuz“ ifadelerini kullandi.

Süper Lig’deki en begendigi futbolcunun Besiktas’ta forma giyen Batshuayi oldugunu söyleyen Montella, "Takima çok yardimci oluyor. Begenmiyorlarsa seneye biz alalim" dedi.

Taraftarlar ise sosyal medyada "Montella, bu istek ile seneye de Adana’da olacaginin sinyalini verdi" yorumunda bulundu.

(Zafer Sahin - IHA)

Kaynak: İHA