Sampiyon Trabzonspor'un Kupasi Teslim Edilmek Üzere TFF'ye Gönderildi

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalik Sezonu’nun bitimine üç hafta kala sampiyonlugunu ilan eden Trabzonspor’un kupasi, bordo-mavili takima teslim edilmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gönderildi.

Geçtigimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli Spor Toto Teskilat Baskanligi binasinda hem Trabzonlularin hem de sporseverlerin ziyaretine açilan sampiyon Trabzonspor’un kupasi, sahibine teslim edilmek için TFF’ye gönderildi. Süper Lig sampiyonuna verilen, üzerinde “Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalik Sezonu Sampiyonu” yazisi bulunan kupanin ana esin kaynagi Selçuklu Yildizi motifi oldu. Bu motifle birlik ve beraberlik unsurunun öne çikartildigi kupa 74 santimetre uzunlugunda ve 10 kilo 300 gram agirliginda. Kupanin 9 kilo 300 grami 925 ayar gümüs, 1 kilosu ise 925 ayar gümüs üzeri altin kaplama olarak üretildi.

Trabzonspor’un bitime 3 hafta kala sampiyonlugunu ilan etmesi üzerine kupa teslim sürecini biraz daha hizlandirdiklarini belirten Spor Toto Teskilat Baskani Bünyamin Bozgeyik, “Pazar günü Trabzonspor - Altay maçindan önce Trabzon Akyazi Stadi’nda, Trabzonspor’un kupayi almak için program yapmasi üzerine biz de teskilatimizda sampiyonluk kupasini sergilemeye basladik. Her yil oldugu gibi geçtigimiz yil Besiktas, daha önce Medipol Basaksehir, ondan önce Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlari nasil Ankara’da sampiyonluk kupasini teskilatimizda diger taraftarlardan; Istanbul’dan, Trabzon’dan ve stattan önce gördüyse bu hafta da Ankara’daki Trabzonsporlu taraftarlar sampiyonluk kupalariyla hasret giderdi, herkesten önce teskilatimizda bulusmus oldular. Cumartesi günü Akyazi Stadi’nda Trabzonspor’a kupayi vermek üzere su anda TFF yetkililerine Trabzonspor’un sampiyonluk kupasini takdim ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA