Para Tekvandocu Ögretmen Azmi Ile Ögrencilerine Örnek Oluyor

Yozgat’ta 2 yasinda geçirdigi kaza sonucu sag kolunu kaybeden ve yaklasik bir yildir tekvando sporu ile ilgilenen sinif ögretmeni Mesut Okulu, Avrupa ve Türkiye Sampiyonalarinda alacagi basarilarla ögrencilerine örnek olmak istiyor.

Yozgat’in Sefaatli ilçesinde 2 yasindayken sag kolunu tarim aletine kaptiran ve o günden sonra hayata simsiki sarilan Mesut Okulu (32), hayat enerjisi ve örnek kisiligiyle dikkat çekiyor.

Ögretmenlik meslegini Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi’nde sürdüren ve tekvando sporu ile yaklasik 7 ay önce Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde görevli antrenör Yunus Aytas vasitasiyla tanisan Okulu, okulda ve spor salonunda gösterdigi azim, mücadele ve çaliskanligiyla ögrencilerine rol model oluyor.

Engelinin normal yasantisini hiç etkilemedigini belirten Okulu, mesai bitimi sonrasi bos zamanlarini tekvando antrenmanlarina giderek degerlendiriyor. Haftanin 3 günü tekvando antrenmanlarini aksatmadan sürdüren Okulu, Avrupa ve Türkiye Sampiyonalarinda derece elde etmeyi amaçliyor.

“Hiçbir zaman umutsuzluga kapilmadim”

Spor sayesinde daha saglikli yasam sürdügünü belirten Okulu, “2 yasinda geçirdigim bir kaza sonucu sag kolumu kaybettim. Kolumun kaybi ben de herhangi bir eksiklik uyandirmadi. Hiçbir zaman umutsuzluga kapilmadim, sükrettim. Kendimi ve etrafimdaki insanlari sürekli mutlu etmeye çalistim. Kolumu kaybettim ancak bu kayip bana birçok seyi kazandirdi bu hayatta. Ailemi, meslegimi, arkadaslarimi, ögrencilerimi ve sporu kazandirdi. Spor hayatimin her alaninda benimle oldu. Özellikle de futbol sürekli oynamaktan keyif aldigim bir spor daliydi. Ayrica vakit buldugum zamanlarda voleybol, masa tenisi ve basketbol da oynama sansim oldu. Ben de var olan azim, sabir ve mücadele ruhunu spor sayesinde daha da pekistirdigimi düsünüyorum. Ayrica spor sayesinde daha saglikli yasam sürdügümün düsüncesindeyim” dedi.



“Hafta içi ögrencilerimle hafta sonu sporla ilgileniyorum”

Tekvando ile geç yaslarda tanistigini da ifade eden Okulu, “Tekvando sporu ile 7 ay öncesinde antrenörüm Yunus Aytas vesilesi ile tanistim. Daha önce tekvando geçmisim yoktu. Bu sporun kültüründe savunma, rakip sporcuya saygi ve müsabaka sporu olmasi beni cezbetti, tekvandoya yakinlastirdi. Çalismalarima basladim, hafta içinde okulda ögrencilerimle ders yaparken hafta sonu ise antrenörüm ile buradaki sporcu arkadaslarla antrenmanlar yapiyorum. Ilk olarak 80 kiloda Konya ilinde Türkiye Paralimpik Tekvando seçmelerine katildim. Burada çeyrek finale kadar gidebildim. Su andaki hedefim milli takima seçilebilmek ve sonrasinda uluslararasi turnuvalarda ülkemi en güzel sekilde temsil edebilmek” seklinde konustu.



“Biz isteyelim yapamayacagimiz hiçbir sey yok”

Engelli vatandaslara da seslenen Okulu, “Engelli kardeslerimize kesinlikle evde durmamalarini tavsiye ediyorum. Ben eger ki disari çikmasaydim antrenörümle tanisamayacaktim ve bu spora baslamayacaktim. Bizim yapabilecegimiz birçok yeteneklerimiz dogrultusunda bizi bekleyen, spor, sanat etkinlikleri oldugunu düsünüyorum. Yeter ki biz isteyelim istedigimiz zaman basaramayacagimiz hiçbir seyin olmayacagini düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Ögretmenini örnek aldigini söyleyen 7. sinif ögrencisi Esma Betül Coskun ise, “Mesut hocamiz hem okulda ögretmenim hem de burada spor arkadasim. Hocamizin azmi, mücadelesi ve coskusu bizi etkiliyor. Onu örnek aliyoruz, hocama gelecekteki spor hayatinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA