Ögrenciler En Iyi Hamle Için Mücadele Etti

Nilüfer Uluslararasi Spor Senlikleri çerçevesinde düzenlenen satranç yarislarina katilan 834 ögrenci en iyi hamleyi yapmak için çaba gösterdi. Senliklerde yüzme ve tenis branslarinda müsabakalara katilan ögrenciler de sporun keyfini yasadi.

Nilüfer 20. Uluslararasi Spor Senlikleri’nde heyecan tüm hiziyla devam ediyor. Senlikler çerçevesinde düzenlenen satranç, yüzme ve tenis müsabakalari heyecanli anlara sahne oldu. Baris Spor Salonu’nda yapilan satranç müsabakalarina katilim yogundu. Minik, yildiz, küçük ve genç kategorilerinde 139 takim 834 ögrenci derece için hamle yapti. Basari için elinden geleni yapan ögrencilerin ortaya koydugu oyun profesyonellere tas çikartti. Uzun süren gün sonunda dereceye giren takim ve ögrenciler kupala ile madalyalarina kavustu.

Senlikler çerçevesinde düzenlenen yüzme ve tenis müsabakalari da kiyasiya mücadeleye sahne oldu. Futbolda da Nilüfer Belediyesi Ibrahim Yazici Stadyumu büyük çekisme yasandi. 33 okuldan 462 ögrencinin katildigi yildizlar futbol müsabakalarinda sampiyonluga Kara Mehmet Ortaokulu ulasti. Centilmence geçen müsabakalar sonunda ikinci Ali Durmaz Ortaokulu üçüncü ise Ismail Kadriye Solakogullari Ortaokulu oldu.

Kort tenisinde de 142 okuldan 200’e yakin ögrenci mücadele ederken, 5 gün boyunca devam edecek yüzme yarislarinda da 123 okuldan 550 ögrenci derece için mücadele edecek.

Kaynak: İHA