Genç Güresçiler Altin Madalya Için Mücadele Etti

Samsun’da ilk kez düzenlenen geleneksel Türk sporlarindan yagli ve karakucak güres müsabakalarinda sporcular altin madalyalarina kavustular.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Okul Sporlari Sube Müdürlügü tarafindan ilk kez Okullar Arasi Yagli ve Karakucak Güres Samsun Il Birinciligi turnuvasi düzenlendi.

Bati Park’ta yapilan yagli ve karakucak güreslerine toplam 75 sporcu katildi.

Karakucakta dereceye giren sporcular dün belli olurken bugün yapilan yagli güres müsabakalari öncesinde Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Nihat Soguk ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, er meydanindaki gençlere basari diledi.

Çekismeli geçen yagli güres müsabakalari sonunda dereceye güresçilere ödüllerini Güres Il Temsilcisi Harun Erkan, Okul Sporlari Sube Müdürü Ibrahim Irmak, Güres Karadeniz Bölge Sorumlusu Cafer Ince ve Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Celalettin Sula verdi.

Il genelinde ilk kez böyle bir organizasyon gerçeklestirdiklerinin altini çizen Ismail Hakki Kasapoglu, “75 sporcumuzun katilimi ile Okullar Arasi Karakucak Güres Müsabakalarini gerçeklestirdik. 50’si karakucak, 25’i de yagli güres kategorisinde mücadele etti. Basarili sporcularimiz bizleri Türkiye sampiyonasinda temsil etme hakki kazandi” dedi.

Karakucak kategorisinde dereceye giren sporcular Kahramanmaras’ta, yagli güres kategorisinde dereceye giren sporcular ise Antalya’da düzenlenecek Türkiye sampiyonasinda Samsun’u temsil edecek.

Kaynak: İHA