Brezilya Yaz Olimpiyat Oyunlarina Melikgazi Damgasini Vurdu

Brezilya’nin Rio kentinde düzenlenen 24. Deaflympics Yaz Olimpiyat Oyunlari’nda Melikgazi Belediyesi Taekwondo Kulübü sporcusu Türkan Teke Poomse dalinda 2 olimpiyat üçüncülügü madalyasi kazanirken, Yasin Çimen müsabaka dalinda olimpiyat üçüncülügü madalyasi kazandi.



Genç sporculari basarilarindan dolayi tebrik eden Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Yasin Çimen ve Türkan Teke kizimiz büyük bir basariya imza atti. Azmettiler, çabaladilar, gayret ettiler. Ayni zamanda da bundan sonraki süreç için yeni sporculara örnek oluyorlar. Bizleri her zaman oldugu gibi simdi de gururlandirdilar. Mutlu ve gururluyuz. Bu basarilari sürekli hale getirmek ve en yukarida tutabilmek adina çalismalarimizi var gücümle sürdürmeliyiz. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Basarilarin devamini diliyorum. Bir kez daha sporun ve sporcunun yaninda oldugumuzu belirtmek isterim" dedi.

Basarili bir maç sergilediklerini söyleyen Türkan Teke de, “Ülkeme, Kayserimize, aileme ve hocalarima bu gururu yasattigim için çok mutluyum. Daha güzel basarilarla ülkemize dönecegim. Bizlere her zaman destek veren Mustafa Palancioglu Baskanimiza çok tesekkür ederim” diye konustu.

Olimpiyat üçüncüsü Yasin Çimen ise, “Olimpiyatlara ilk defa katildim. Çok mücadele ettim ve sonunda basardim. Olimpiyatlarda üçüncü oldum. Melikgazi Belediye Baskanimiz Mustafa Palancioglu’na, Kulüp Baskanimiz Yakup Bey’e, Gençlik ve Spor Il Müdürümüze bizlere destek olduklari ve inandiklari için çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA