Abdullah Avci Açiklamasi 'Rakibi Istahi Ve Arzusundan Dolayi Tebrik Ediyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 4-2 yenildikleri Kayserispor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Rakibi istahi ve arzusundan dolayi tebrik ediyorum” dedi.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi yari final ikinci maçinda Kayserispor’a 4-2 yenilerek kupadan elendi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Kayserispor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Bugün buraya geldigimizde tabii ki de rakibimizin istahli, arzulu ve baskili en önemli hedeflerinden bir tanesi final oynamak. Bizim 1-0’lik avantajimiz vardi. Bir kalitemiz vardi. O sekilde geldik. Penalti ve 1-0 ile basladik. Ondan sonraki süreçte özellikle topa sahip olurken, ikinci pastan kaybettigimiz toplarda rakibe ilk yari itibariyle Kayserispor’u devreye soktuk. Duran top oldu, korner oldu. Rakibin istahini ve arzusunu artirdik. Devrede 1-0’i bulduk. Orada taktiksek bir degisiklik yaptik. Ikinci yarinin basinda oyuncumuza çarpip kalecinin kontrpiyede kalip yedigimiz gol. Arkasindan Kayserispor’un istahi daha fazla artmaya basladi.

Ikinci golü buldular. Sonrasinda oyunda önemli denge kurduk ve topa sahip olarak dogru oynamaya basladik ve golü bulduk. Oyun tam biterken penalti pozisyonu oldu. Sonrasinda bizim gibi bir takimin oyunun o bölümünde tekrar pozisyon verip o golü yememesi gerekiyordu. Rakibi istahi ve arzusundan dolayi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Kulübe de silahin disinda her sey patladi”

Avci, “Biz bu ülkenin takimiyiz. Bu senenin Anadolu’daki Türk futbolunda önemli isler yapmis takimiz ve sampiyon takimiyiz. En azindan bir hos geldin denilebilirdi. Sampiyon takimi Avrupa’da örnek gösteriyoruz ya. Gelen takimi sampiyon oldu diye alkisliyorlar. Bunu da bekledik ama olmadi. Kulübede silahin disinda her sey patladi. Ben bu oyun adina üzülüyorum. Sonuçlar alinabilir, kupa alinabilir. Lig alinabilir veya kaybedilebilir. Biz bu yaralari bu sekilde açmamamiz lazim. Digerlerine bu sekilde örnek olmamamiz lazim. Ben bu oyunun içerisinde kalmayan oyuna saygi gösterme, kazanani alkislamaya devam edecegim. Bu sekilde yaptigimiz sürece bunun hiçbir zaman karsiligi olmayacak. Hep üzülerek, baskalarini örnek göstererek bunu anlatacagiz” dedi.

Kaynak: İHA