Erzurum'un 'Demir Eldivenleri' Dünya Sampiyonasina Hazirlaniyor

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü kick boks dalinda basarilarini sürdürüyor. Erzurum’un ‘Demir Eldivenleri’ Istanbul’da düzenlenecek ve 55 ülkenin katilacagi dünya sampiyonasi için hazirlaniyor.

Yaz okullari alt yapisi ile toplam 150 sporcuya ulasan ve müsabakalara da yetistirdigi 10 sporcu ile katilan Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, bütün sporcularinin derece yapmasinin gururunu yasiyor. Kariyerlerinde bir dünya sampiyonlugu, bir dünya sampiyonasi ikinciligi, iki dünya sampiyonasi üçüncülügü, iki Avrupa üçüncülügü, sayisiz Türkiye ve Uluslararasi Avrupa Sampiyonlugu bulunduran kulüp, hiz kesmeden 11 Mayis tarihinde Istanbul’da yapilacak olan ve 55 ülkenin sporcularinin katilacagi dünya sampiyonasi için hazirlaniyor.

Yaklasik 25 senedir kick boksla ilgilendiklerini ifade eden Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Emre Sahin, “Meslegimiz adina güzel isler yaptik. Buraya gelmek biraz oldu ama sükürler olsun geldik. Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nde yaklasik 10 sporcumuz var. Bu sporcularimiz dahilinde temelden alip yetistirdigimiz öz be öz Erzurumlu çocuklaridir. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen’in destekleriyle çok iyi yerlere geldik. Bu zamana kadar bizlere hiçbir zaman destegini esirgemedi. Su anda ekibimizin içerisinde Dünya sampiyonumuz, Avrupa üçüncümüz, Dünya ikincimiz, Dünya üçüncümüz. çok iyi çocuklarimiz var ve bu çocuklarin içerisinde ilçeden gelen çocuklarimiz da var. Bu çocuklarimizin tüm maddi ve manevi olarak bütün gelirlerini büyüksehir belediye baskanimiz sekiz yildan beri eksiksiz bir sekilde her zaman destegini verdi. Erzurum olarak kick boksta çok iyi yerdeyiz. Iki ay öncesinde Ordu’da Türkiye sampiyonasi olmustu orada biz büyüksehir belediyesi takimi olarak 10 sporcuyla katilim sagladik. 10 da on yaptik. Tam 7 sporcumuz sampiyon oldu. Yaklasik da ocak ayindan bu tarihe kadar yaklasik üç, üç buçuk aydir da çalisiyoruz. Allah nasip ederse 11 Mayis’ta Dünya Kupasi Istanbul’da yapilacak. 55 ülkenin katilimiyla yapilacak. Oraya katilacagiz. Biz orada, Ordu’da aldigimiz galibiyeti, sampiyonluklari ayni sekilde sergilersek gençlerde ve büyüklerde Erzurumlu çocuklar orada ülkemizi temsil edecek. Çalismalarimiz zor süreçlerden geçti. Ramazan ayinda özellikle ve bu çocuklarimizla biz de dahil sabah antrenman, aksam antrenman, gece gündüz demeden oruçlu bir sekilde çalistik. Allah’a sükür çok zor bir dönem geçirdik. Zaten zor olmadan basari da gelmez. biz bu yoldan da Allah’a sükür zor olarak geldik. Basardik. Inancimiz, savasimiz, mücadelemiz her daim var. Tek bir inancimiz var. Türk bayragimizi ülkelere karsi en iyi yerde tutup en iyi yerde dalgalandirmak” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi olarak yaz spor okullarina da ilginin çok oldugunu ifade eden Sahin, “Oradan çikarip getirdigimiz sampiyon çocuklarimiz var burada. Yani o projeden çikip gelip burada sampiyon olan var. Yaklasik kulüp bazinda su anda alttan alip yetistirdigimiz 20 tane. Biz çocuklarimizi alttan iyi yetistirip o platforma sokmak için en az üç, dört yilimizi aliyor. Direkt alip da götürüp maça çikaramiyoruz. Çünkü tecrübelenmesi, maça hazirlanmasi derken, üç senemizi aliyor” dedi.

63 kilogram büyük erkekler kick light bransinda sampiyonluk elde eden Gençlik Spor Kulübü sporcusu Cebrail Gençoglu, “2021 yilinda bu dünyamizda gerçeklesen son dünya sampiyonasiydi. 2021 yilinda Italya’nin Jesolo kentinde düzenlendi.

63 kilogram büyük erkekler kick light bransinda çok sükür sampiyonluk nasip oldu. Istiklal Marsimizi orada tüm dünyaya dinlettirebilmek bizlere nasip oldu. Tabii ki de çok yogun bir tempo. Çünkü orasi kolay bir arena degil. Dünya sampiyonasi. Her ili geçtim. Her ülkenin en iyisi geliyor. Önce Türk Milli Takimi adina girebilmek için Türk milli takimina seçilmeniz gerekiyor ki bu da oldukça zor ülkemizde. Çünkü ülkemizde kick boks federasyon baskanimiz Salim Kayici’nin önderliginde çok popülerlesti, çok büyüdü. Öncelikle milli takima girmek için Erzurum adina Türkiye sampiyonu olduk. Daha sonra milli takimda ülkesinin hep kilomuzda en iyi sporculari gelmisti ve biz bunlari yenmek için çok çalismamiz gerektigini biliyorduk. Aksam dag kosularimiz, tepe kosularimiz, özel antrenmanlarimiz, spor bilimlerinin güncel literatürü isiginda çok yogun ve ciddi hazirlandik. Çok sükür orada da rakiplerimize karsi üstün maçlar sergileyerek Istiklal Marsi’mizi okutturabildik” seklinde konustu.

Italya’da düzenlenen sampiyonada ikincilik alan Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Hakan Koç, “Çok zorluydu öncelikle. Biz Türk Bayragi için çok emek sarf ettik, çok çaba sarf ettik. Italya’da dünya sampiyonasi 2021’in son dünya sampiyonasiydi. Ben orada 84 kiloda ikinci oldum. Çok emek sarf ettigimiz için burada çok antrenmanlar yapmistik. Orada bayragimizi çok sükür güzel bir sekilde dalgalandirdik. Onun için çok mutluyum, çok gururluyum. Buraya geldikten sonra da o bana çok büyük bir tecrübe oldu. Simdi de insallah 2022 Avrupa Sampiyonasi’na hazirlaniyoruz” dedi.

69 kilogram da Türkiye sampiyonasi olan Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Muhammet Enes Yermez, “69 kilogramda gençlerde Türkiye sampiyonu oldum. Dünya kupasi var Mayis ayinda. Ona hazirlaniyoruz. Çok da saglam hazirlaniyoruz. Çok güzel antrenmanlar yapiyoruz. Insallah orada ülkemizi temsil edecegiz, bayragimizi dalgalandiracagiz” ifadelerini kullandi.

Milli takim sporcusu Vedat Agyürek ise “Ilk Türkiye sampiyonlugumu 2014 aldim minikler kategorisinde. Daha sonrasinda 2015, 2016, 2017, 2018’de bir ara verdim. 2019’da tekrardan Türkiye sampiyonu oldum. Milli takima 2016’da dahil oldum. 2016 Irlanda, Dublin kentinde yapilan büyükler dünya kick boks sampiyonasinda besinci oldum. Daha sonrasinda katilmis oldugum milli takim Macaristan 2019 Macaristan Bosna Hersek dünya sampiyonasi. Orada da tekrardan dördüncü oldum. Daha sonrasinda 2021’de en son gitmis oldugum Macaristan Dünya Kupasi’nda üçüncülük elde ettim” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA