Engelliler Haftasi Maçinda Kazanan Dostluk Oldu

Engelliler Haftasi münasebetiyle Karabük’ü Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Ligi’nde temsil eden Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü ile Il Emniyet Müdürlügü’nde görevli polis memurlari arasinda Tekerlekli Sandalye Empati Maçi oynandi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda oynanan basketbol müsabakasinda Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi ile polis memurlari karma takimlarda kiyasiya mücadele ettiler. Karsilasma 24-24 berabere sona erdi. Maç öncesinde Engelliler Haftasi’ni kutlayarak konusmasina baslayan Karabük Valisi Fuat Gürel, her ortalama engelli vatandasin yasayabilecegi bir ortam olmasi gerektigini söyleyerek, “Her kurumun üzerine düsen vazifeyi hassasiyetle yerine getirmek lazim. Bugünün özel bir yani var; Bir tarafta tekerlekli basketbol takimimiz var ama diger tarafta polis kardeslerimiz var. Basketbol takimimiz tekerlekli sandalye ile nasil basket atilacagini gösterecekler” seklinde konustu.

Karabük Demir Kartal GSK oyuncularindan Kudret Fatih Ünlü çok güzel bir maç oldugunu ve eglenceli geçtigini belirterek, "Emniyet Müdürlügü sag olsun böyle bir proje sunmuslar. Bizi de buraya davet ettiler. Kendilerine tesekkür ederiz. Önemli bir hafta diyoruz ama biz engelliler için önemli hafta yok aslinda. Normal insanlardan hiçbir farkimiz yok. Insanlar nasil hayatina devam ediyorsa biz de öyle devam ediyoruz. Sadece belli basli yapamadigimiz sorunlar var. O sorunlari da çabamizla ve çevremizin destegiyle bir sekilde atlatiyoruz. Güzel bir etkinlik oldu. Maçimiz da güzel geçti. Eglenceliydi. Bizim bu sporu yaparken ne tür zorluklar yasadigimizi onlar da gördü. Gerçekten tekerlekli sandalye basketbolu seyir zevki yüksek bir müsabaka türü. Herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Karsilasmayi, Karabük Valisi Fuat Gürel, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani J Kd Albay Garip Gümüs, Demirkartal GSK Baskani Erdogan Gökçe, kurum müdürleri, dernek müdürleri, emniyet personeli ve vatandaslar takip etti. Etkinlik, hatira fotografi çektirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA