Büyüksehir'in Spor Projesi 'Büyük' Turnuvalarin Gözdesi Oluyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Spor Toto isbirligiyle hayata geçirilen Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi, birçok organizasyona ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede 80 sporcunun katildigi, 19 Mayis Açik Hava Puta ve Hava Kosusu Il Birinciligi 2. Ayak Hava Kosusu Müsabakalari, Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde yapildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in öncülügünde Türkiye’nin en modern tesislerini insa eden Büyüksehir Belediyesi, gençlere tanidigi firsatlarla Kayseri’yi ‘spor sehri’ haline getirmeye devam ediyor. Buna göre Türkiye’nin sayili tesislerinden olan Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde Geleneksel Türk Okçulugu Il Temsilciligi tarafindan, 19 Mayis Açik Hava Puta ve Hava Kosusu Il Birinciligi 2. Ayak Hava Kosusu Müsabakalari düzenlendi.

8 Mayis Pazar günü yapilan müsabaka, Minik, Yildiz, Genç ve Büyükler olmak üzere yaklasik 80 sporcunun katilimi ile tamamlandi.

BASKAN BÜYÜKKILIÇ: “SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Turnuvaya katilan tüm sporcu ve antrenörleri tebrik ederek, basarilarinin devamini dileyen, Baskan Büyükkiliç, genç neslin fiziksel ve manevi egitimlerinde sporun yerinin çok önemli oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Büyüksehir Belediyesi olarak, bir taraftan sehrimize yaptigimiz yatirimlar ile sehrimizin gelecegini aydinlatacak hizmetler gerçeklestiriyoruz. Diger taraftan da kültürde, sanatta, sporda da sehrimizin altyapisinin güçlü olmasina özen gösteriyoruz. Avrupa’nin açik ara en genç nüfusuna sahip ülkeyiz. Sporcu havuzumuzda ne kadar çok gencimiz olursa bu havuzdan o kadar çok basarili sporcular çikarabiliriz.”

Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA