Trabzon Mutluluga Kursun Sikmadi, Sampiyonluk Sevinci Hüzne Dönüsmedi

Süper Lig’de Trabzonspor dün aksam seyircisi önünde Antalyaspor’la 2-2 berabere kalarak aldigi 1 puan ile sampiyonlugunu ilan ederken, sampiyonluk kutlamalari sabaha kadar sürdü. Sehirde sampiyonluk sevincinin hüzne dönüsmemesi için maçtan haftalar önce baslatilan “Mutluluga kursun sikma” kampanyasi sonuç verdi ve aciya neden olacak silah ve kursun atma sonrasi görülen yorgun mermi vakalari yasanmadi.

Hem yurt disindan hem de Türkiye’nin dört bir yanindan hava ve kara yoluyla sampiyonluk kutlamalari için sehre gelenler maçin bitis düdügü ile birlikte büyük bir sevinç yasadi. Yasanacak coskuyu ve duygu yogunlugunu düsünen Trabzonspor Kulübü, Valilik, Büyüksehir ve Ortahisar Belediyeleri, sivil toplum kuruluslari, yazili ve görsel basin ve taraftar gruplari; maç öncesi sevincin hüzne dönüsmemesi ve geçmiste yasanan yorgun mermi vakalarinin yasanmamasi için yogun çaba gösterdi.

Göztepe maçi sonrasi harekete geçildi

Trabzonspor’un sampiyonluga adim adim yaklastigi ve rakiplerine karsi puan farkini açtigi Trabzon’da 4-2 kazanilan Göztepe maçi sonrasi Trabzon’un Ortahisar ve Yomra ilçesinde yasanan 2 ayri yorgun mermi vakasinda otomobiller zarar gördü, olayda ölen yada yaralanan olmadi.

Bu olay sonrasi Valilik sampiyonluk durumunda benzer sorunlarin yasanmamasi için harekete geçti. 15 yasindaki evlatlari Emir Yusa Atici’yi Trabzon’da 11 Agustos 2021’de, findik bahçesinde basina yorgun mermi isabet etmesiyle kaybeden ailesi, silahla sevinç gösterilerinin ortadan kalkmasi için mücadele baslatti. Valilik öncülügündeki kampanyaya tüm kurum ve kuruluslar ile Trabzonspor ve taraftar dernekleri destek verdi.

Afisler asildi, hoparlörlerden anonslar yapildi

Il genelinde cadde ve sokaklar, ’Mutluluga kursun sikma’ yazili afis ve pankartlarla donatilirken, belediye hoparlörlerinden de “Lütfen silaha sarilmayin” anonslari yapildi. Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu yapilan çagrilarin sonuç verdigini ve sampiyonluk kutlamalarinda tatsiz bir olay yasanmadigini belirterek “ ‘Mutluluga kursun sikma’ mottosuyla baslattigimiz kampanya çok güzel karsilik buldu ve herkes buna sahip çikti. Çok sükür suana kadar ilimiz genelinde sampiyonluk sevincini hüzne dönüstürecek bir olay yasanmadi. Tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA