Sampiyon Olabilmek Için Her Gün 90 Kilometre Yol Kat Ediyor

Kastamonu’da yasayan 16 yasindaki sporcu, Wushu Kung Fu Avrupa Sampiyonasi’nda birinci olabilmek için her gün 90 kilometre yol kat ederek antrenman yapiyor.

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yasayan 16 yasindaki milli sporcu Hüseyin Eren Küçükoglu, hem wushu’da hem de mua thai’de aldigi basarilara bir yenisini eklemek için gece gündüz demeden çalisiyor. Wushu’da 3 kez Türkiye sampiyonu olmayi basaran Hüseyin Eren Küçükoglu, bu yil gerçeklestirilen Wushu Türkiye Sampiyonasi’nda aldigi birincilik ile 10 Mayis’ta Bulgaristan’da düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandi.

Günde 90 kilometre yürüyor

Milli sporcu Hüseyin Eren Küçükoglu, Milli Antrenör Emrah Sahanoglu gözetiminde 10 Mayis’ta düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi öncesinde çalismalarini iftar öncesi ve iftar sonrasinda sürdürüyor. Küçükoglu, Avrupa Sampiyonasi’na her gün 90 kilometre yol kat ederek hazirlaniyor. Iftarin ardindan sahura kadar çalismalarini sürdüren Küçükoglu, dünya sampiyonu olmak için yogun sekilde çalismalarini sürdürüyor.

“Hedefim dünya sampiyonu olmak ve kendi spor salonumu açmak”

Hedefinin dünya sampiyonu olup kendi spor salonunu açarak basarili sporcular yetistirmek oldugunu söyleyen Hüseyin Eren Küçükoglu, “Kendimi bildim bileli kick boks ve wushu sporunu kendime yasam tarzi olarak seçtim. Önceden yüzme, basketbol gibi sporlar yaptim ama kick boks ve wushu benim dikkatimi daha çok çekti. 2019 yilinda Muay Thai Türkiye Sampiyonasi’na gittim ve oradan geldigimde 2020 yilinda Türkiye ikincisi oldum. 2021 yilinda ’wushu’da Türkiye birincisi oldum. Avrupa Sampiyonasi’na gidecektik korona virüsten dolayi iptal oldu. Bu sene Allah’in izniyle Türkiye sampiyonu olup 12 Mayis’ta Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi’na gidecegim. 52 kilodayim, kendimi iyi hissediyorum ve kendimi gösterecegim. Hedefim dünya sampiyonu olmak. Daha sonra kendi spor salonumu kurup basarili sporcular yetistirmek istiyorum” dedi.



"Antrenmanlarimi kaçirmamaya dikkat ediyorum"

Her gün Tasköprü ilçesinden 90 kilometre yol kat ederek Kastamonu’ya geldigini ve antrenmanlara katildigini belirten Küçükoglu, “Tasköprü ilçesinde okudugum için ara sira antrenmanlarimin aksadigi oluyor ama her Kastamonu’da oldugum zaman antrenmanlarimi kaçirmamaya dikkat ediyorum. Iftar öncesi ve iftar sonrasi sahura kadar antrenmanlarimi yapiyorum, kendimi gelistirmeye çalisiyorum” diye konustu.



“Avrupa Sampiyonasi için sahura kadar araliksiz çalisiyoruz”

10 Mayis’ta Avrupa Sampiyonasi için sahura kadar araliksiz çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Milli Antrenör Emrah Sahanoglu ise, “Hüseyin Eren Küçükoglu kendisi 2019 yilinda muay thai bransinda Türkiye sampiyonu oldu. Sonra 2020 ve 2021 yilinda wushu bransinda Türkiye sampiyonu oldu. Muay thai bransinda ülkemizi dünya sampiyonasinda temsil etti. Bu kez de wushu bransinda Avrupa Sampiyonasi’nda Bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek. 10 Mayis’ta düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi’nda bizi temsil edecek. Bir sporcunun iki ayri bransta sporcu olabilmesi kolay degil ama kendisi çok azimli. Ben kick boksta da sampiyon olabilecegini düsünüyorum. Hazirliklarimizi Ramazan dolayisi ile iftar öncesi ve iftar sonrasinda yapiyoruz. Bizim için biraz zor oluyor ama bayragimizi dalgalandirmak amacimiz oldugu için bizi yormuyor. Ben sporcumdan Avrupa sampiyonlugu bekliyorum. Devaminda da su anda kendisi gençlerde, büyüklerde de basari elde edecegi uzun yillar ilimizi ve ülkemizi basarilarla temsil edecegine inaniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA